Kapanla yakalanan tilki, sopayla dövülerek ölüme terk edildi

Muğla’da kapanla yakalanan ve sopayla dövülen tilki, öldü sanılarak bırakıldı. Çevredekiler tarafından hayvan barınağına getirilen tilki burada öldü.

02 Temmuz 2018 09:07
Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde, kapanla yakalandıktan sopayla dövüldüğü ileri sürülen tilki, öldü sanılarak orada bırakıldı. Çevredekiler tarafından yaralı halde bulunan tilki, getirildiği hayvan barınağındaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sarsala Koyu'nda tatilciler tarafından dün kapana yakalanmış, yaralı bir tilki bulundu. Tatilciler, yaralı tilki için Muğla Hayvan Dostları Derneği'nden (HAYDOS) yardım istedi. Olay yerine giden HAYDOS ekibi, yakalandığı kapandan kurtarıldıkları yaralı tilkiyi, Dalaman Atakent Bülüşlü Mevkii'nde bulunan bakımevine götürdü. Serum takılan tilki, görevlilerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Muğla HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, “Kapanla yakalanan bu hayvanı sopayla döverek, öldü diye bırakmışlar. Sözün bittiği yerdeyiz. İnsanlarımız vaşak, tilki, porsuk ve kaplumbağaların neslini tüketmek için ellerinden geleni yapıyor. Korkum şu ki gelecek nesillerimiz bu hayvanları masal olarak dinleyecek. Canlılarımıza kıyanların elleri kırılsın” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten işçi ve emekçilere çağrı: ‘Tek adam’a karşı mücadeleye

SONRAKİ HABER

Meksika’nın yeni başkanından ‘diktatörlük değil demokrasi’ vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa