02 Temmuz 2018 08:12

Ankara Barosu Başkanına önce hakaret, sonra şikayet

Ankara Barosu Hakan Canduran, Hakim Abdülvahap Dabakoğlu mahkeme sırasında üzerine yürümesine ilişkin ifade verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu'nun üzerine yürüyerek hakaret etmesinin ardından bugün “şikayet edilen” sıfatıyla ifade verdi. Avukatlarla birlikte adlliye önünde açıklama yapan Canduran, HSK tarafından hakim hakkında açılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu geçtiğimiz ay mahkeme sırasında avukatları salonun dışına çıkarmıştı. Ancak yapılan görüşmenin ardından hatasını anlayarak avukatları yeniden mahkemeye davet eden Dabakoğlu, üzerinde cüppesi ile Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'ın üzerine yürüyerek hakaret etmişti. Avukatların tepkisi üzerine Hakim Savcılar Kurulu Başkanı hakim hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Olaya tanık olan avukatların tanık olarak ifadeye çağrıldığı süreçte, aynı hakim göreine devam ediyor. Son olarak ise Ankara Baro Başkanı Canduran “şikayet edilen” sıfatıyla ifade verdi.

İfadesini yazılı olarak verdikten sonra avukatlarla beraber Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, soruşturmayı unutturmayı çalışanların bu işi sonuna kadar takip edeceklerini bilmeleri gerektiğini söyledi. “Hiçbir baskı ve gözdağından korkmuyoruz” diyen Canduran, hakimin görevinden el çektirilmesini istedi. Aksi takdirde vatandaşın ve avukatların gözünde yaptığı saldırı neticesinde güvenini yitiren hakimin karar vermesinin kuşku ile karşılanacağını ve bu kuşkuyu HSK'nın yaratmış olacağını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da kaybolan 6 yaşındaki çocuk aranıyor

SONRAKİ HABER

Bursa’da köylülerden biyokütle enerji santrali nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...