02 Temmuz 2018 07:55

Hatay'da kaybolan 6 yaşındaki çocuk aranıyor

Küçük çocukların kaybolması vakalarına bir yenisi eklendi. Hatay'ın Hassa ilçesinde 6 yaşındaki çocuk, dünden bu yana aranıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hatay'ın Hassa ilçesinde, dün amcasıyla kaynaktan içme suyu almaya gittiği Amanos Dağları eteklerinde kaybolan, konuşma engelli U. T.'yi (6) arama çalışmaları sürdürülüyor. İkizi olduğu öğrenilen çocuk, havadan drone, karandan da arama kurtarma köpekleriyle gece boyunca arandı.

Kırıkhan ilçesinde yaşayan, tarım işçisi Muhammed T. dün ailesiyle birlikte Amanos Dağları'nın eteklerinde yer alan Hassa'nın kırsal Arpalıuşağı Mahallesi yakınlarında oturan ablasını ziyarete geldi. Mehmet T. (34), iddiaya göre, saat 15.00 sıralarında, yeğeni U.T. ile birlikte eve 100 metre uzaklıkta bulunan dağ eteğindeki kaynaktan su almaya gitti. Bidona su dolduran Mehmet T., bir süre sonra çocuğun olmadığını fark etti. Çevrede aramasına rağmen yeğenini bulamayan Mehmet T., eve dönüp, durumu ailesine anlattı. Aile fertleri, çocuğun kaybolduğunu jandarmaya bildirdi.

Bölgeye sevk edilen jandarma, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri, kayıp çocuğu bulmak için gece boyunca arama çalışması yürüttü. Mahalle sakinlerinin de katıldığı arama çalışmalarında drone kullanılarak, bölge havadan tarandı. Bugün sabah saatlerinde de sürdürülen çalışmalarda U. T., traktörlerle çıkılan dağlık alanda arandı.

Baba Muhammet T., oğlunu çok az duyduğunu ve konuşma engeli olduğunu belirterek, sağlıklı olarak bir an önce bulunmasını istediğini söyledi. (Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da fırında çıkan yangında 1 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu Başkanına önce hakaret, sonra şikayet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...