02 Temmuz 2018 05:11

Fransa'da ünlü gangster Faid cezaevinden helikopterle kaçtı

Fransa'da ünlü suç örgütü lideri Redoine Faid, 3 silahlı kişiyle birlikte cezaevinden helikopterle kaçtı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Fransa'da ünlü suç örgütü lideri Redoine Faid, silahlı kişiler eşliğinde cezaevinden helikopterle kaçtı.

2010 yılındaki soygun girişimi sırasında bir polisi öldürdüğü suçlamasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Faid, daha önce de cezaevinden kaçmıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre 3 silahlı kişinin helikopterle cezaevinin avlusuna inerek, görüş odasındaki Faid'i cezaevinden kaçırdıkları belirtiliyor. Paris'in kuzeydoğusundaki Gonesse bölgesine doğru havalanan helikopter burada yerel polisler tarafından bulundu. Yetkililer, başkent Paris'in güneyindeki Sud-Francilien Cezaevi'nde gerçekleşen kaçışın "dakikalar sürdüğünü" kaydetti. Olay sırasında yaralanan olmadı.

1972 yılında Paris'te doğan ve '90'larda kentte bir soygun ve gasp çetesinin liderliğini yapan Faid, 2009 yılında, suç çetelerinin kol gezdiği Paris'in banliyölerinde büyümek ve çetelere dahil olmak hakkında bir kitap yazmıştı.

Faid, bu dönemde suç çetelerinden uzaklaştığını söylemişti, ancak bir yıl sonra başarısız bir soygun girişiminde yer aldı. Faid'in bir polis yetkilisinin öldürüldüğü bu başarısız soygun girişiminin planlayıcısı olduğu tahmin ediliyor.

2011 yılında daha önce işlediği suçlarla ilişkili olarak şartlı tahliye koşullarını ihlâl ettiği gerekçesiyle tekrar cezaevine götürülen Faid, 2013'te Sequedin Hapishanesi'nden dört gardiyanı rehin aldıktan ve kapıları dinamitle havaya uçurduktan sonra, çalıntı arabayla kaçmıştı. Fransa'nın kuzeyindeki Lille kentinin yakınlarındaki bu cezaevinde gerçekleşen kaçışı, hapishaneye getirilişinin ilk 30 dakikasında gerçekleştirmişti. Faid, 6 hafta sonra yakalanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki 68 kişi hakkında gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...