01 Temmuz 2018 16:49
Son Güncellenme Tarihi: 01 Temmuz 2018 17:28

Londra'da düzenlenen DAY-MER Festivali’nde binler bir araya geldi

İngiltere'nin Londra kentinde düzenlenen DAY-MER Kültür Sanat Festivali'nde binlerce kişi bir araya geldi.

Fotoğraf: Arif Bektaş/EVRENSEL

Paylaş

Bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) Kültür Sanat Festivali, Londra’da Clissold Park’ta binlerce kişinin bir araya gelmesiyle sona erdi. 6 Haziran’da başlayan ve toplam 10 ayrı etkinlik organize edilen festivalin son etkinliği olan Park Şenliği’nde Mikail Aslan, Hakan Vreskala, Balkan grubu She’Koyokh Klezer ve Latin Amerika grubu Colomboloco da yer aldı. Girişin ücretsiz olduğu şenliğe gün boyu yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şenlikte konuşan DAY-MER Başkanı Aslı Gül, İngiltere’deki kemer sıkma politikalarına, ırkçılığa ve emekçilerin her geçen gün açlığa ve köleliğe itilen koşullara karşı yerli emekçilerle mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Gül, gençliğin yaşadığı sorunlara da değinerek, DAY-MER Gençliği’nin çalışmalarına gençliğin katılmasını istedi.

Sivas Katliamı, Grenfell Katliamı, Ankara, Suruç Katliamı'nın sermaye ve gericiliğin saldırılarının sonucu olduğunu hatırlatan Gül, “Mücadele etmekten başka çaremiz yok” diyerek örgütlenme çağrısı yaptı.

'29 YILLIK ÖRGÜTLÜLÜK'

Yazar Aydın Çubukçu da şenliğe katılarak bir konuşma yaptı. Çubukçu, 29 yıl kesintisiz ve binlerce yerli ve göçmen emekçinin katılımı ile yapılan bir festivalin ciddi bir örgütlenme olduğunu ve bu örgütlülüğün güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

Park alanını dolduran binlerce emekçinin Türkçe, Kürtçe, Zazaca, İngilizce, İspanyolca, Bulgarca ve bir çok başka dilde şarkılara eşlik etmesi dikkat çekti. DAY-MER bünyesinde kurulan ve yaklaşık 30 fotoğrafçının katıldığı LAPS fotoğraf grubunun sergisi de park alanında yoğun ilgi gördü.

CORBYN GÖRÜNTÜLÜ MESAJ VERDİ

Hackney Belediye Başkanı Philip Granville, Savaş Karşıtı Koalisyon Başkanı Lindsey German, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk Kampanyası Başkanı Weyman Bennett, UNİTE sendikası uluslararası bölün başkanı Simon Dubbins ve Ulusal Eğitim Sendikası’nda Kiri Tunks’ın da birer konuşma yaptığı şenliğe İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn bir video mesaj gönderdi. Bu yılki festivale katılamamaktan üzüntü duyduğunu belirten Corbyn, mücadele alanında birleşmeye devam edeceklerini belirterek, 30. festivale katılacağını söyledi. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seyit Torun: CHP tüm teşkilatlarıyla yerel seçimlere hazır

SONRAKİ HABER

Kemalbay: Soylu istifa etmeli, hesabı sorulmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa