01 Temmuz 2018 12:54

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar: Beğenmediğin sendikacıyı değiştir

Yol-İş Trabzon 1 No’lu Şube’nin 11. Olağan Genel Kurulunda konuşan Ramazan Ağar, 'Sendikacını sevmiyorsan değiştirirsin' dedi.

Fotoğraf: Meltem Yılmaz/AA

Paylaş

Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, işçilere seslenerek “Sendika önemli, sendikacıyı sevmeyebilirsin ama sendikanı sevmek zorundasın. Sendikacını sevmiyorsan değiştirirsin” dedi.

AA’nın haberine göre Yol-İş Trabzon 1 No’lu Şube’nin 11. Olağan Genel Kurulunda konuşan Ağar, Türkiye’de sendikal hareketin her geçen gün zayıfladığını söyledi. Üye sayılarının aşağıya düşmesinin özelleştirmelerle başladığına dikkat çeken Ağar, “Geçmiş yıllarda kamuda 2 milyon çalışan işçi varken bugün, Türk-İş olarak kamuda 157 bin kişi adına kamuda çalışanların toplusözleşmesini yaptık. 8 sene önce 650 bin kişi adına yaptığımız toplusözleşme, bugün 157 binlere kadar düştü” diye konuştu.

Taşeron sorununa da dikkat çeken Ağar, devam etti: “Kadroya geçen arkadaşlarımızla ilgili bir konu daha vardı protokol yaparken. Karayolları Genel Müdürlüğü dedi ki, ‘Bu işçilerin bir kısmı temizlik işlerinde, yardımcı işte çalıştılar. Biz bunların çalıştığı dönemleri saymayız’. Yani işe girdiği günden itibaren ‘Karayolları işçisi’ diyor ya mahkeme kararı, ‘bunu yanlış yapıyorsunuz’ dedik. Mahkeme diyor mu ki, ‘şu kadar yardımcı, şu kadar da asil işte çalışmış, bir defa yardımcı işte çalışsa kadroya geçemez’. Tek bir karar verilmiş. ‘Bu işçiler işe girdiği günden itibaren Karayolları işçisidir. Bunun intibakını böyle yapalım’ dememize rağmen yaptıramadık. Dolayısıyla dün bilgi aldım, lokal dava açmıştık ve davayı kazandık.”!

Örgütlenmenin önemine dikkat çeken Ağar, “Sendika olarak yapmamız gereken örgütlenmek. Sendika olmayan bir işyerinde işçinin hiçbir zaman için söz hakkı olmaz, bunun bilinmesini istiyorum. Sendika önemli, sendikacıyı sevmeyebilirsin ama sendikanı sevmek zorundasın. Sendikacını sevmiyorsan değiştirirsin” diye konuştu. (TRABZON)

ÖNCEKİ HABER

‘Suç örgütü’ kurmaktan yargılanan polis amirinden ilginç savunma!

SONRAKİ HABER

Evini kaybetti, çadırda kalıyor: İnsanlığa son mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...