01 Temmuz 2018 12:49

‘Suç örgütü’ kurmaktan yargılanan polis amirinden ilginç savunma!

Diyarbakır'da şantajla para toplayanların başında bulunan Emniyet Amiri İ.T, kendisini 'Sur operasyonuna katılmak'la savundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır’da 2016-2017 yılları arasında kendilerini polis, muhbir, JİTEM ve istihbarat elemanı tanıtarak haklarında arama kararı bulunan kişilerden tehdit ve şantajla para aldıkları gerekçesiyle aralarında Emniyet Amiri İ.T. ile muhbirlerinin de bulunduğu 5’i tutuklu 12 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

 Mezopotamya Ajansı’ndan Deniz Tekin’in haberine göre; İddianamede, bir muhbirin, Diyarbakır Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlilerine 17 Kasım 2016’da yaptığı ihbarla olay takibinin başladığı belirtilerek, muhbirin polislere, Diyarbakır Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olarak görev yapan İ.T. isimli kişinin yanında bulunan S.D. ve Y.B. ile birlikte hareket ederek, hakkında arama kaydı olduğunu öğrendikleri V.B. isimli kişinin Bağlar’daki iş yerine giderek rüşvet alacakları bilgisini verdiği kaydedildi.

EMNİYET AMİRİ TUTUKLANDI

İzlenen ve dinlenen şüphelilerinin, doğrudan ve dolaylı olarak karıştıkları 10 ayrı olay tespit edilerek kayıt altına alındı. 23 Mart 2017’de şüphelilerin kaldığı adreslere baskın yapılarak, 13 kişi gözaltına aldı. İfadeleri alındıktan sonra 27 Mart’ta mahkemeye sevk edilen Emniyet Amiri İ.T., ile Y.B., Ş.A., S.D. ve M.A. tutuklanırken, M.D., M.D., N.Ç., R.O., S.A., B.B. ve A.O. ise serbest bırakıldı.

KENDİSİNİ SUR OPERASYONUYLA SAVUNDU

Şüpheli Emniyet Amiri İ.T.’nin iddianamede yer alan ifadesinde hiçbir suç organizasyonu içerisinde hiçbir zaman yer almadığını ileri sürerek, “Diyarbakır ilinde çalıştığım dönem içerisinde Y.B. benim muhbirimdi. Sadece Y.B. benim muhbirimdi. Diğerleri ile arkadaşlık dışında ilgim, alakam ve bağlantım yoktur. Ben Bingöl ilinde tanık koruma programında da çalışmıştım. Daha sonra Diyarbakır TEM Şubesi’ne geldim. Şubede 20.000 sayfalık DTK fezlekesini hazırladım. Bunların dışında birçok muhbirle de çalıştım. Yasin Börü ve 4 arkadaşının öldürülmesi (6-8 Ekim Kobani olayları) olayı ile ilgili olarak muhbirlerimle beraber çalışma yaptım ve cinayeti çözdük. 2. Jet Ana Üssünde Türk bayrağının indirilmesinde olayını da bir kişiyi muhbir yaptıktan sonra çözdük ve aydınlattık. Bunun gibi birçok olayları açığa kavuşturulmasında muhbirlerle çalıştık. Y.B. şu anda isimlerini vermek istemediğim Hizbullah’a yakın bir kişiyi benim yanıma getirdi. Bu kişinin vermiş olduğu bilgiler dahilinde istihbarata yönlendirdiğim bilgiler sonucunda Sur içinde kilisede 80 adet roketatar, uzun namlulu silah ve patlayıcı malzemeler ele geçirildi. Ben bu yüzden Y.B.’ye ayrı bir önem veririm. Sur’da terör olaylarının engellenmesi sırasında 87 tane asker ve polisimiz şehit olmuştur. Bunların 7-8 tanesini ambulansa bizzat ben taşıdım. Bu malzemeler yakalanmasaydı belki 10-15 tane daha şehit olurdu…” diye kaydetti. 

HER BİRİNE 44 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İddianamede, aralarında Emniyet Amiri İ.T.’nin bulunduğu 12 şüpheli hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık”, “nitelikli dolandırıcılık suçuna teşebbüs” ve “şantaj” suçlarından 3 yıldan 44 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor. Davanın yargılamasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

'Süleyman Soylu'nun tehditlerini denetleyecek bir yargı yok'

SONRAKİ HABER

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar: Beğenmediğin sendikacıyı değiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...