01 Temmuz 2018 10:14
Son Güncellenme Tarihi: 01 Temmuz 2018 12:02

Sivas Valisi: Hükümet aleyhine slogan atılırsa müdahale ederiz

Sivas Katliamı’nın 25’inci yıldönümünde Sivas'ta düzenlenecek olan 2 Temmuz anma programı belli oldu.

Fotoğraf: Merve Topuz/AA

Paylaş

Sivas Katliamı’nın 25’'inci yıldönümünde yapılacak olan anma için Sivas Valisi Davut Gül ile görüşen heyette yer alan Özgür Kaplan, Vali’nin kendilerini, "Cumhurbaşkanı ya da hükümet aleyhine slogan atılırsa anmaya  müdahale ederiz" uyarısında bulunduğunu belirtti.  

Sivas Katliamı’nın 25’inciyıldönümünde Sivas'ta düzenlenecek olan 2 Temmuz anma programı belli oldu. 25 yıl önce aralarında şair, yazar, sanatçı olmak üzere yakılarak öldürülen 33 kişinin anılması için, Seyrantepe’de bulunan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri’ne ait cemevi önünde toplanılacak. Kitle daha sonra, saat 11.00 civarında, kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek, Madımak Oteli önünde anma ve miting gerçekleştirilecek.  

BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR

Binlerce kişinin katılması beklenen anmaya; sanatçılar, dernekler, sivil toplum örgütleri, emek ve meslek örgütleri, sendikalar, vakıflar ve siyasi partiler de destek verecek.

HDP’Lİ SEÇİLMİŞLER DE KATILACAK  

Anmaya, Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) çok sayıda kişinin de katılacağı öğrenildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi  Çilem Özkeleş'in verdiği bilgilere göre; anmaya Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partiden milletvekili seçilen Ali Kenanoğlu, Kemal Bülbül, Zeynel Özen, Tülay Hatimoğulları ile Veli Saçılık katılacak. Anmaya ayrıca; Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekillerinin de katılacağı öğrenildi.

VALİ’DEN UYARI  

Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği yöneticileri, anmanın güvenliği için Sivas Valisi Davut Gül ile görüştü. Görüşmeye katılanlardan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kültür Sanat Sekreteri Özgür Kaplan, Vali Gül’ün alan  güvenliğini en üst seviyede sağlayacağına dair kendilerine bilgi verdiğini aktardı. Kaplan ayrıca, Vali’nin kendilerine, "Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde slogan atılırsa, mitinge müdahale ederiz" uyarısında bulunduğunu aktardı.

TYS’DEN SİVAS KATLİAMI AÇIKLAMASI

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Sivas Katliamının yıl dönümünde bir yazılı açıklama yayımladı. “Yirmi beş yıl oldu ama daha dün gibi. Acımız demeyeceğiz anımız ve öfkemiz dipdiri, taptaze... Şuracıkta... Yirmi beş yıl önce gerici iktidarların beslediği katiller, kardeşlerimizi Sivas’ta “engizisyon ateşi”yle yaktılar.” denilen açıklamada  şu ifadelere yer verildi: “O küçük cehennemi unutmak olası mı? Unutmadık. Unutmayacağız. İdamlar, cezaevleri, toplu mezarlar, yargısız infazlar... Çorumlar, Maraşlar, Sivaslar, Robaskiler, Reyhanlılar, Suruçlar, Ankaralar... Bu ülkenin yakın tarihi kanla örülü. Bunların hepsi bizler için birer yangındır. Yangın sürüyor. Onlar, bu ülkede bu kanlı yangınlar olmamış gibi halkın belleğini yalanlarıyla boğmak istiyorlar. Bu yalanları seçim öncesi sevgili halkımızın üstüne boca ettiler, seçim sonrası da edecekler. Ama onların yalanları bizi kandıramayacak Onların karanlığı bizim bilincimizle ışıyacak. Biz yazarlar, buna inanıyoruz. Bunun için şimdi daha fazla yan yanayız. Ülkenin içine çekildiği o kanlı kuyuyu da kurutmak için. Bu direnç, vicdan örgütlenmemizin öncüsüdür. Bu vicdan bize Sivas’ı unutmayın, diyor.”

ILGAZ VE BEZİRCİ ANILACAK

Katliamın yıl dönümünde TYS ve Evrensel Basım Yayın da Asım Bezirci ve Rıfat Ilgaz’ı mezarları başında anacak. Anma için saat 16.00’da Zincirlikuyu Mezarlığı girişinde buluşulacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da Sivas Katliamı anıldı: Aleviler örgütlülüğünü büyütmeli

SONRAKİ HABER

Yeni e’den Sivas Katliamı dosyası: Çeyrek asır sonra

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...