01 Temmuz 2018 10:00

İsveç’te kadına şiddete karşı motosiklet korteji

İsveç'in Örebro kentinde motosiklet kulüpleri kadına şiddete karşı yollara çıktı.

Fotoğraf: MILF MC Sisterhood facebook sayfası

Paylaş

İsveç’in orta kesimlerinde yer alan Örebro ilinde motosiklet kulüpleri, kadına karşı şiddetin engellenmesi için il merkezinde motosiklet korteji oluşturdu.

M.I.L.F. (Motor Independent Ladies Forever) çağrısıyla gerçekleşen korteje çoğunluğu kadın 167 motosikletçi katıldı. Etkinlikte kadın sığınmaevine yardım için 52 bin 700 kron para toplandı.

“Kadına şiddete karşı hepimiz birlikte” parolasıyla düzenlenen etkinlikte kahve, çay, kek satışı ve lotto çekilişi yapıldı. Katılımcılar motosikletlerini yan yana dizerek bir sergi düzenledi.

Etkinliğe irili ufaklı pek çok motosiklet kulubü katıldı. İsveç Devlet Televizyonu’na (Svt) açıklamalarda bulunan M.I.L.F.’in başkanı Bittan Dyplin, kadınlara yönelik şiddetin durdurulması amacıyla düzenledikleri etkinliklerden elde edilen gelirlerin kadın ve çocukların geçimlerine katkıda bulunacağını söyledi.

Kadınlar, bu yıl 30 bin kron toplamayı hedeflemişti. Ancak beklentilerin üzerinde 52 bin 700 kron gelir elde edildi.

2016 yılında, ilk kez düzenlenen motosiklet etkinliğinde 12 bin, geçtiğimiz yıl yapılan etkinlikte de 20 bin 72 kron toplanmıştı.

Bittan Dyplin, gelecek yıl yapacakları motosiklet kortej ve etkinlikleri için çalışmaları şimdiden başlattıklarını söyledi. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buca’da 2 Temmuz anması: Tek Adam Diktatörlüğüne Karşı Birleşelim

SONRAKİ HABER

Adana'da Sivas Katliamı anıldı: Aleviler örgütlülüğünü büyütmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...