01 Temmuz 2018 10:03

Buca’da 2 Temmuz anması: Tek Adam Diktatörlüğüne Karşı Birleşelim

Alevi Bektaşi İnanç Derneği’nin çağrısıyla Buca’da ‘Sivas’ı Unutmadık, Unutturmayacağız’ şiarı ile basın açıklaması ve anma etkinliği yapıldı.

Fotoğraf: Kenan Çetin/EVRENSEL

Paylaş

Sivas katliamının 25. Yıldönümü dolayısıyla Buca Çamlıkule semtinde basın açıklaması, yürüyüş ve anma etkinliği gerçekleştirildi.

Çamlıkule Çiçek Kıraathanesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Alevi Bektaşi İnanç Derneği Başkanı Zeynel Abidin Yıldız, katliamın vicdanları kanatmaya devam ettiğini belirterek “Madımak’ta tüm dünyanın gözü önünde 33 can ile birlikte türkülerimizi, şiirlerimizi, sazımızı ve sözlerimizi yaktılar. O günden bugüne acılarımız dinmedi, artarak devam etti ve maalesef acılarımıza yeni acılar eklendi. Bu katliam aydınlatılıp sorumluları cezalandırılmadığı için ülkede yeni yeni katliamları yaşandık” dedi.

Yıldız yaptığı açıklamada, “Katiller her katliam sonrasında olduğu gibi Madımak Katliamı sonrasında da korunup kollandı, meclis koltuklarına oturtuldu. O gün Pir Sultan Abdal’ın heykelini yerlerde sürükleyenler, bugün KHK ve OHAL zulmü ile kamu emekçilerini sorgusuz sualsiz işlerinden atanlardır. Saray’ın bekası uğruna demokrasi adına taş üstüne taş bırakmayanlardır.O gün 33 canımızı bizden alanlar Gazi, Reyhan, Soma, Suruç, Ankara katliamlarını yapanlardır. Hak için, Hakikat için; Faşizme, gericiliğe ve tak adam diktatörlüğüne karşı gelin canlar bir olalım” dedi.

Basın açıklamasından sonra mahalle arasında “Divan kurulacak, hesap sorulacak, Madımak unutulmayacak, unutturulmayacak” pankartıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte, “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Pir Sultanlar ölmez mücadele durmaz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, Dün Maraş’ta, bugün Sivas’ta çözüm faşizme karşı savaşta”, “Sivas’ı yakanlar AKP’li bakanlar”, “Susma haykır, katliama hayır” gibi sloganlar atılarak anma etkinliğinin yapılacağı dernek önüne kadar yüründü.

ALTIOK: BİRLEŞİK MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM

Yürüyüşten sonra Alevi Bektaşi İnanç Derneği önünde anma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok, CHP, EMEP, HDP ile birçok kurum temsilcisi de katılarak destek verdi.

Zeynep Altıok etkinlikte yaptığı konuşmada, adil bir yargılamanın yapılmadığını, katillerin korunduğu ve katliamın böylece unutturulmaya çalışıldığını belirterek, “Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin, Sünnilerin, ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin muktedire karşı mücadelesinin başarıya ulaşması için mücadelenin ortaklaştırılması gerekir. Sivas’ın hesabının sorulası için birleşik mücadeleyi yükseltelim” dedi.

Anma etkinliği sinevizyon gösterisi, semah gösterisi, şiir ve müzik dinletisi ile son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Suriye sınırına tank ve topçu sevkiyatı

SONRAKİ HABER

İsveç’te kadına şiddete karşı motosiklet korteji

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa