03 Eylül 2012 09:53

Uras’tan Kuzu’ya yalanlama

BDP’ye yönelik saldırı kampanyası kapsamında açıklamalar yapan AKP milletvekili Burhan Kuzu hızını alamayıp, “Anayasa oylamaları sırasında Ufuk Uras’ı tehdit etmişler” demişti. Bu sözlere Ufuk Uras’tan yalanma geldi. Kuzu’nun sözlerine tepki gösteren Uras, aktarılan konuşmanın tamamen hayal ürünü old

Uras’tan Kuzu’ya yalanlama
Paylaş
Şerif Karataş

Kuzu’nun açıklamasını “BDP’ye yönelik cadı kazanının bir parçası” olarak değerlendiren 23. Dönem İstanbul Milletvekilli, EDP MYK üyesi ve aynı zamanda HDK Genel Meclis üyesi Uras, Kuzu’nun yaptığı açıklamalarının dikkate alınmamasını istedi.

URAS: HAYAL ÜRÜNÜ

Ufuk Uras, Anayasa oylamaları sırasında BDP’den tehdit aldığı iddialarının hayal ürünü olduğunu belirtti. Geçen yıl da Show TV’de Ali Kırca’nın programında benzer iddialarda bulunulduğunu hatırlatan Uras, iddiaları hemen tekzip ettirdiğini de söyledi. Buna rağmen aynı asılsız iddiaların yine tekrar edilmesinin BDP’ye yönelik cadı kazanının bir parçası olarak algılanması gerektiğine de vurgu yapan Uras, “Meclis Genel Kurulu’ndaki anayasa değişikliği görüşmelerinde değişiklik önerilerimizin kabul edilmemesi halinde genel kurul oylamalarında olumsuz tutum alacağımız, zaten hem Meclis kürsüsünde, hem de basın yoluyla defalarca ifade edilmişti, referandum sürecinde EDP’nin aldığı tutum doğrultusunda hareket etmem de, BDP yönetimi tarafından tamamiyle olgunlukla karşılanmıştı” şeklinde ifade etti. HDK örgütlenmesi içinde BDP’lilerle birlikte siyaset yaptığını da hatırlatan Uras, “Arkadaşlarımızla tehdide dayalı değil, karşılıklı güvene dayalı bir ilişki sürmektedir” dedi. Uras, kamuoyunun bu ve buna benzer iddiaları dikkate almamasını istedi.

KAPLAN: AKP TOPLUMU GERİYOR

Dönemin BDP Grup Başkanvekili ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kuzu’nun iddiaları için gazetemize yaptığı açıklamada, “Yok böyle bir durum” dedi. AKP’nin Kürt sorununun çözümü konusunda batağa saplandığı için BDP’ye ve BDP’lilere yönelik saldırılar yaptığını belirten Kaplan, “AKP çıkmaz sokakta. AKP bu tür yanlışlarla toplumu geriyor. Kürt sorunu öteleniyor. Kürt sorununun çözümü için baştan beri diyoruz; Güvenlikçi anlayışla çözülmez. Diyalogla, konuşarak çözülür. AKP ise ‘90’lı yılların politikasına dönmek istiyor” şeklinde konuştu.

KUZU NE DEMİŞTİ?

Kayseri’de bulunan Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, yaptığı açıklamada,“Ufuk Uras’ı aradım ‘birinci oylamaya geldin esas olan ikinci oylama gel’ dedim. Oylama saati geldi. Ufuk Uras ortada yok. Zorla buldum. Bana ‘Beni ölümle tehdit ediyorlar oylamaya gitmemem için, gelemiyorum üzgünüm hocam’ dedi” demişti. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Yargıya müdahale kabul edilemez'

SONRAKİ HABER

Gazeteciler için duyarlılık çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa