01 Temmuz 2018 05:50

Düşen oy oranından rahatsız olan Erdoğan'dan yerel seçim talimatı

Kulis bilgilerine göre Erdoğan, AKP'nin düşen oy oranından rahatsız. Erdoğan'ın yerel seçime hazırlık talimatı verdiği de belirtiliyor.

Fotoğraf: Can Erok/DHA

Paylaş

AKP'nin MKYK toplantısında partinin oy oranlarına ilişkin rakamsal dökümün sunulduğu, oy kaybedilen ve artırılan illere dair değerlendirme yapıldığı belirtildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kulis haberinde Tayyip Erdoğan'ın partisinin %42.6'ya gerileyen oy oranından rahatsız olduğu ve MKYK toplantısında, "Seçimlerde verilen mesajı iyi değerlendirip yolumuza devam edeceğiz. Seçim atmosferinden çıktık diye durmayacağız, hazır seçim atmosferi varken yerel seçimlere hazırlanacağız” dediği aktarıldı.

Erdoğan'ın yerel seçime dair "Bu aşamada, yerel seçimlerde halkın tercih edeceği, vatandaşın sevdiği adayları bulmaya çalışacağız. Hızla yerel seçimlere odaklanacağız. 24 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan mesajın gereğini yapıp yerel seçimlere gideceğiz. Kongreyi de o yüzden erkene alıyoruz zaten. Kongrede kadrolarımızı belirleyip seçim çalışmalarına başlayacağız" görüşlerini sunduğu ifade edildi.

Yerel seçimler normal şartlarda 2019 mart ayında yapılacak. Ancak siyaset kulislerinde seçimlerin Ekim-Kasım 2018'e kaydırılabileceği belirtiliyor. Bunun yapılabilmesi için muhalefetin de desteğiyle anayasa değişikliği gerekiyor.

AKP'li yetkililerin, ağustosta yapılacak büyük kongrenin ardından 2-3 ay gibi kısa bir sürede yerel seçimlere hazırlanmanın zor olduğunu dile getirdiği aktarılırken, 24 Haziran’da yapılan seçimlere yönelik hataların da zaman darlığından kaynaklandığını öne sürdükleri belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milli tekvandocu Nur Tatar Askari sporu bıraktı: Mazlumun ahı çıkar

SONRAKİ HABER

ABD'de yüz binler, Trump'ın göçmen politikasını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...