29 Haziran 2018 13:32
Son Güncellenme Tarihi: 29 Haziran 2018 19:03

Berberoğlu için tahliye başvurusu yapıldı

Avukat Yiğit Acar, CHP’nin tutuklu milletvelili Enis Berberoğlu için tahliye başvurusu yaptıklarını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Resmi olmayan sonuçlara göre, MİT TIR’ları davasında cezaevinde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Adayı Enis Berberoğlu yeniden milletvekili seçildi.  Dokunulmazlığını yeniden kazanan ve davası Yargıtay aşamasında olan Berberoğlu için tahliye talebinde bulunduklarını
Avukatı Yiğit Acar açıkladı. 

SERBEST BIRAKILMASININ ÖNÜNDE YASAL ENGEL YOK

Daha önce Berberoğlu’nun avukatlığını da yapan ve 24 Haziran’da CHP İstanbul 3. bölgeden milletvekili seçilen Turan Aydoğan durumu Evrensel’e değerlendirdi. Aydoğan, “Bir kere serbest bırakılmasının önünde yasal bir engel yok. Yeniden milletvekili seçildikten sonra dokunulmazlıkların yeniden kalkması gerekiyor bir sorun olması için. Çünkü seçilen kişi yeniden dokunulmazlık zırhına bürünüyor. O yüzden vekilliğini yapmasına herhangi bir engel yok. Vekil sıfatını kazandıktan sonra serbest bırakılması gerekiyor” dedi.

DAVASI YARGITAY AŞAMASINDA

Enis Berberoğlu, MİT TIR’ları davasında görüntülerini Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddiası ile tutuklandı. Berberoğlu, 14 Haziran 2017’de “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak” iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Devam eden süreçte üst mahkeme kararı bozdu ve Berberoğlu’nun yargılanmasına devam edildi. Son olarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve dosyası Yargıtayda olan Berberoğlu, seçimde CHP milletvekili adayı gösterildi ve yeniden seçildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma davası avukatları: Sanıkların para cezası istemesi bir itiraftır

SONRAKİ HABER

4 köpeği öldürdü serbest bırakıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...