03 Eylül 2012 07:02

Van’ı sel vurdu: 2 kişi yaşamını yitirdi

Van’da etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. 2 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.Özalp İlçesi’ne bağlı Boğazkesen, Şehittepe, Şemsettin, Bodurağaç, Çırak, Kalecik ve Hacıkışla köylerinde etkili olan sel felaketinde büyük maddi hasat meydana gelirken, Boğazkesen Köyü’nde evlerini su ba

Van’ı sel vurdu: 2 kişi yaşamını yitirdi
Paylaş

Van’da etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. 2 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Özalp İlçesi’ne bağlı Boğazkesen, Şehittepe, Şemsettin, Bodurağaç, Çırak, Kalecik ve Hacıkışla köylerinde etkili olan sel felaketinde büyük maddi hasat meydana gelirken, Boğazkesen Köyü’nde evlerini su basan Ecevit Özbulak (25) yaşamını yitirdi. Sel sularına kapılarak kaybolan, Özbulak’ın annesi Şiro Özbulak’ın (60) da cansız bedenine ulaşıldı. Sel nedeniyle bazı ev ve ahırlar yıkılırken, yüzlerce hayvanın öldüğü ve köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Erciş ilçe merkezinde de dün saat 15.00 sıralarında başlayan ceviz büyüklüğündeki dolunun ardından sel meydana geldi. İlçeye bağlı Solaha mevkiindeki Aktepe’den kopan molozlar, kısa süre içinde cadde ve sokakları kapladı. Yaklaşık 30 dakika süren dolu ve sağanak yağmurun ardından birçok ev sulara teslim oldu. Sel suları, ilçe merkezine içme suyu sağlayan ışıklı su kaynaklarını da tahrip etti. Sel, Özalp ilçesinde de etkili oldu. Sağanak yağmur bazı evlerin ve ahırların yıkılmasına neden oldu. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Metin Kurt pankartlarına tahammülsüzlük sürüyor

SONRAKİ HABER

Dersim’in dört tarafı yanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...