Eren Erdem 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla tutuklandı

CHP eski milletvekili Eren Erdem 'silahlı terör örgütüne yardım' ve 'soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlamalarıyla tutuklandı.

29 Haziran 2018 03:28
Son Güncellenme Tarihi: 29 Haziran 2018 19:13
Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, CHP eski milletvekili Eren Erdem hakkında "kaçma şüphesi" bulunması nedeniyle yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu. Bunun üzerine Karşı Gazetesi davasına bakan İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi Erdem hakkında dün mahkeme huzuruna getirilmesi için yakalama kararı çıkardı. Erdem, bu karar üzerine Ankara'da gözaltına alınıp Ankara'ya getirildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Erdem, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütüne yardım" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlamalarıyla tutuklandı.

24 Haziran gecesi itibarıyla vekilliği düşen Eren Erdem, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde gözaltına alınıp emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi.

Erdem, gözaltına alındığını Twitter hesabı üzerinden "An itibariyle gözaltına alındım. Gerekçemi bilmiyorum. Polisler tarafından evimin önünden gözaltına alındım. Kamuoyunun bilgisine sunarırım" ifadeleriyle duyurdu.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile konuştuğunu belirterek, “İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararı üzerine gözaltına alınmış ve İstanbul’a götürülecek. Yargı yurt dışı yasağından sonra anlaşılan hızla yakalama kararı vermiş” açıklamasında bulundu.

 

SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Duruma ilişkin Evrensel'e bilgi veren Avukat Efkan Bolaç, Eren Erdem’in Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine getirildiğini söyledi. 35. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılan Erdem'in tutuklanması talep edildi.

YARKADAŞ: NE OLDU DA DURUŞMA TARİHİNİ BİLE BEKLEMEYE GEREK DUYULMADI?

26. dönem milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Savcı, milletvekili arkadaşımız Eren Erdem için tutuklama istedi. Bu davanın duruşması için 19 Eylül 2018 tarihi verilmişti. 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ne oldu da duruşma tarihini bile beklemeye gerek duymadı? Bu bile soruşturmaya şimdiden gölge düştüğünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

Mahkeme Eren Erdem'in tutuklanmasına hükmetti. Haberi Barış Yarkadaş "Milletvekili arkadaşımız Eren Erdem TUTUKLANDI..." ifadeleriyle duyurdu.

22 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Eren Erdem hakkında İstanbul Başsavcılığı, "FETÖ’ye yardım" suçlamasıyla 22 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı. Erdem’le ilgili suçlamalar arasında MİT TIR’ları operasyonuna ilişkin tutanaklarının kendisinde bulunması ve bunları yayması iddiası da yer alıyor. Ayrıca Erdem’in Zaman gazetesine yönelik operasyon yapıldığı gün gazeteye giderek destek olması da suçlamalar arasında gösteriliyor.

Eren Erdem’in 22 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gidişi bu dava kapsamında konan yurtdışı yasağı nedeniyle engellenmişti.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ABD'de gazete binasına saldırı: En az 5 ölü

SONRAKİ HABER

ABD vatandaşlarına seyahat uyarısı: Türkiye planınızı gözden geçirin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...