03 Eylül 2012 14:38

Beytüşşebap'ta saldırı: En az 13 ölü

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde kent merkezinde bulunan askeri lojmanlar ile polis karakoluna dün akşam düzenlenen saldırıda 10 polis ve asker yaşamını yitirdi, 3’ü ağır 7 polis ve asker de yaralandı. Valilik çıkan çatışmada çok sayıda PKK’linin öldürüldüğünü açıkla

Beytüşşebap'ta saldırı: En az 13 ölü
Paylaş

Dün gece saat 22.00 sularında PKK'liler tarafından Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde bulunan askeri lojmanları ve polis karakollarına karşı uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

İlçe merkezinde çatışmanın başlamasıyla aynı anda birçok noktaya PKK'lilerce baskın düzenlendi. Şehir merkezine giren PKK'lilerin, parkta oturan yurttaşlara "Kaymakamı alıkoyacağız" dediği iddia edilirken, Kaymakamlık binasının yoğun ateş altına alındığı öğrenildi.

KÖPRÜ HAVAYA UÇURULDU

DİHA'nın haberine göre sabah saatlerine kadar süren çatışmaların ardından, Beytüşşebap'ın girişinde bulunan köprü de PKK'lilerce patlayıcıyla havaya uçuruldu.

Kent merkezine 1 km uzaklıkta bulunan alanda çatışmanın halen sürdüğü kaydedildi. Helikopterlerin sürekli kırsal alanı bombaladığı bildirilirken, can kayıplarının daha fazla olduğu belirtiliyor. İlçe merkezinde başlayan olaylarda, polisler ve askerler bulundukları binalara çekilirken, yurttaşların mahallerde kurdukları barikatlar ise duruyor. İlçe merkezinde yurttaşlar ile polisler arasında çıkan çatışmalar son bulurken, ilçede gerginlik halen devam ediyor.

VALİ İLÇEYE GİREMEDİ

Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, ilçe merkezinin şu an sakin olduğunu, ancak mahallerde barikatların durduğunu belirterek, polis ve askerlerin ilçe merkezinde olmadığını aktardı. Temel, PKK'liler ile askerler arasındaki çatışmanın halen kırsal alanlarda devam ettiğini de sözlerine ekleyerek, birçok işyerinin tahrip olduğunu söyledi. Temel, hükümet konağının da tahrip edildiğini ifade ederek, ilçe merkezi üzerinden giriş yapılan köprünün de havaya uçurulduğunu ve ilçeye girişlerin yapılamadığını ifade etti.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın da köprünün havaya uçurulması nedeniyle Beytüşşebap ilçe merkezine giremediği öğrenildi. 

İKİNCİ SALDIRI

PKK'lilerin, akşam saatlerinde askerlerin konumlandığı Kumtik üssüne yönelik roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırının ardından başlayan çatışmanın devam ettiği aktarıldı.(ŞIRNAK)


OLAYLAR ÇIKTI

Öte yandan  DİHA'nın aktardığına göre yaşamını yitiren 3 PKK'linin cenazesinin bölge halkı tarafından ilçe merkezine doğru götürüldüğü, zırhlı araçlarla kitlenin önünü kesen askerlerinse cenazelere el koyduğu öğrenildi.


YAŞAMINI YİTİREN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, dün akşam saat 22.00 sularında başlayan ve halen yer yer devam eden çatışmalarda yaşamını yitiren 10 askerin kimlik bilgileri Şırnak Valiliği tarafından açıklandı. Cenazeleri memleketlerine gönderilen askerlerin kimlik bilgileri şöyle: "Üsteğmen Sami Çiftçi (Afyonkarahisar), Asteğmen Burak Erdi Uysal (Muğla), Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt (Antep), Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez (Antalya), Çavuş Ramazan Emre Ala (Konya), Er Süleyman Güleç (Bursa), Er Emrah Karataban (Edirne), Er Serdar Küpeli (Adıyaman), Er Osman Yıldız (İstanbul), Er Uğur Sağdıç."


VİRANŞEHİR'DE DE ÇATIŞMA

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde de PKK’lilerle polis arasında çıkan çatışmada 1 PKK’linin yaşamını yitirdiği, 1’inin yaralandığı ve 3’ünün de sağ olarak yakalandığı belirtildi. Çatışmada 2 polis ve 1 askerin de yaralandığı açıklandı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu tarafından yapılan açıklamada, Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda polis ve jandarma ekiplerinin birlikte uygulama yaptığı sırada içinde PKK mensuplarının olduğu düşünülen bir araçtan, ateş açıldığını belirtti. Likoğlu, çıkan çatışmada 1 örgüt üyesinin öldüğünü, 1’inin yaralandığını 3’ünün de yakalandığını, olayda 2 polis ve 1 askerin de yaralandığını söyledi.

Olayın ardından ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden 1’i, ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi. Yaralı asker ve polisleri ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise araçta tabanca ve el bombaları bulunduğunu söyledi. (ŞANLIURFA)

ÖNCEKİ HABER

Köylülere '90'ları getireceğiz' tehdidi

SONRAKİ HABER

4+4+4'e karşıysan ya PKK'lisin, ya laikçi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...