Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce değerimizdir, sonuna kadar kucaklıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine geldi. Kılıçdaroğlu, 'İnandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz' dedi.

27 Haziran 2018 08:15
Son Güncellenme Tarihi: 27 Haziran 2018 09:28
Paylaş

CHP Genel Merkezi'ne gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz, inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz, bütün arkadaşlarımızla beraber. Hiçbir arkadaşımızı partimizin dışında düşünmek, asla böyle bir düşüncem yok, inancım da yok. Herkes bilsin, Muharrem İnce bizim bir değerimizdir, onu da sonuna kadar kucaklıyoruz. Muharrem İnce, 81 ili ziyaret edeceğini söyledi. Tüm il başkanlarına talimatımdır, İnce'yi karşılayacaksınız" dedi.

HAMZAÇEBİ: KURULTAY İHTİYACI GÖRMÜYORUM

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ise CNN Türk'te açıklama yaptı. Hamzaçebi, "Kurultay lafı bizde çok konuşulur. Bizim delege sağduyuludur. CHP'de daima programlar, ilkeler önemlidir. Partinin veya kişilerin burada tutarlı bir duruşu yoksa bunu çok iyi değerlendirir. Ben kurultay ihtiyacı görmüyorum. Ama kurultayın olup olmayacağına delegeler karar verir. Ben delegelerin bu seçim sonuçları sağlıklı değerlendireceğini düşünüyorum" dedi.

OTURMA EYLEMİ SONA ERDİ

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'yu istifaya çağırmak amacıyla parti genel merkezinin önünde toplanan grup, 24 saatin ardından oturma eylemini sonlandırdı.

Seçimlerde başarısız sonuçlar aldığı gerekçesiyle Genel Başkan Kılıçdaroğlu'yu istifaya çağıran bazı CHP'liler, eski Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı başkanlığında dün parti genel merkezi karşısında başlattıkları oturma eylemini sonlandırdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Imırgı, genel merkezin büyük CHP ailesinin ortak evi olduğunu belirterek, seçim akşamlarında burayı yas evi olarak değil, bayram evi olarak görmek istediklerini söyledi.

Oturma eylemini kimseyi kötülemek, ayrıştırmak veya kavga etmek amacıyla başlatmadıklarını ifade eden Imırgı, demokratik protesto haklarını kullandıklarını kaydetti.

Imırgı, "24 saat süreceğine en başta söz verdiğimiz oturma eylemimizi, tam saatinde sonlandırıyoruz. İstifa talebimizin, partimizin karar organlarında ivedilikle görüşülüp karara bağlanmasını talep ediyoruz." dedi.

Beş kişiyle başlattıkları eyleme, gün içerisinde yüksek sayıda katılımın olduğunu dile getiren Imırgı, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde devrim olmadan Türkiye'de devrim olmayacağına olan inancımızla 'yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partililer' diyoruz." ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından eyleme son veren grup üyeleri, parti genel merkezi önünden ayrıldı. (AA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Erdoğan'ı kurtardık' diyen MHP Başkan Yardımcısı görevden alındı

SONRAKİ HABER

İsveçli gözlemci: Gözaltına alındık, görevimizi yapmamız engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa