26 Haziran 2018 16:59

Makedonya Cumhurbaşkanı isim değişikliğini reddetti

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Yunanistan ile Makedonya arasındaki isim sorununun çözümüne yönelik anlaşmayı imzalamayacağını açıkladı.

Fotoğraf: BTA (AA aravılığıyla)

Paylaş

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Yunanistan-Makedonya isim sorunu anlaşması hakkındaki yasaya ilişkin kararnameyi imzalamayacağını açıkladı.

İvanov, Yunanistan ile Makedonya arasındaki isim sorununun çözümüne yönelik anlaşmayı imzalamayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İvanov’un, Makedonya’nın isminin “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti” olarak değiştirilmesini öngören ve Makedonya Meclisinde 20 Haziran’da onaylanan anlaşmaya imza atmayacağı belirtildi.

İvanov, cumhurbaşkanı olarak sorumluluklarını, Makedonya Anayasası, yasalar ve ülkenin çıkarları doğrultusunda yerine getirdiğini vurgulayarak, “Bu yüzden, Yunanistan ile Makedonya arasındaki isim sorununa yönelik anlaşmayı imzalamama kararı aldım” ifadesini kullandı.

‘SORUN ÇÖZÜLDÜ’ DENMİŞTİ

Makedonya Meclisi, Yunanistan ile uzun yıllardır yaşanan “isim sorununun” çözümüne ilişkin 17 Haziran’da imzalanan ve ülkenin adının “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti” olarak değiştirilmesini öngören anlaşmayı 20 Haziran’da onaylamıştı. İsim sorunun çözümü ve stratejik ortaklık anlaşmasının oylandığı meclis oturumuna, 120 milletvekilinden 69’u katılmıştı.

Muhalefet partili milletvekillerinin katılmadığı oturumda yer alanların tamamı “evet” oyu kullanmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İran, ekonomik krizden ABD’yi sorumlu tuttu

SONRAKİ HABER

Düzce’de fırtına, yağmur ve dolu hayatı felç etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...