25 Haziran 2018 18:03
Son Güncellenme Tarihi: 25 Haziran 2018 19:06

UEFA, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı yeniden inceleyecek

UEFA'nın Galatasaray ile yapılan anlaşmayı tekrar gözden geçirilmesi için CFCB Araştırma Komisyonu'na gönderme kararı aldığı bildirildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı yeniden inceleme kararı aldı.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, CFCB Başkanı Jose Narciso da Cunha Rodrigues'in, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı tekrar gözden geçirilmesi için CFCB Araştırma Komisyonu'na gönderme kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, kararın alınma nedeni ya da incelemenin ne zaman sona ereceği konusunda ise bilgi verilmedi.

UEFA, 13 Haziran'da Galatasaray'a Finansal Fair Play kuralları kapsamında para ve futbolcu sayısı kısıtlama cezası vermişti ve UEFA ile Galatasaray arasında 4 yılı (2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları) kapsayacak şekilde anlaşmanın yapıldığı duyurulmuştu.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü, inceleme kararı alması ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yaptı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi'nin sarı kırmızılı kulüp ile yapılan anlaşmayı Yargı Kurulu'na incelenmek üzere gönderdiği belirtilirken, bu kararın imzalanan anlaşmaya herhangi bir etkisi olmadığı kaydedildi.

Sarı kırmızılı kulübün KAP'a yaptığı açıklama şu şekilde: "UEFA'nın Kulüp Finansal Kontrol Komitesi (CFCB) ile 13 Haziran 2018 tarihinde imzalamış olduğumuz yapılandırma sözleşmesi ile ilgili olarak bugün UEFA'nın resmi web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre CFCB Soruşturma Kurulu (Investigatory Chamber) ile imzalamış olduğumuz yapılandırma sözleşmesi, CFCB Başkanı Jose Narciso da Cunha tarafından bir üst kurul olarak Yargı Kurulu'na (Adjudicatory Chamber) incelenmek üzere gönderilmiş olup UEFA'nın iç prosedürleri gereği gerçekleşen rutin bir işlemdir. Söz konusu kurulla imzalanan yapılandırma anlaşmasına herhangi bir etkisi yoktur." (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de kadın cinayeti: Eşini öldüren polis tutuklandı

SONRAKİ HABER

Cenk Tosun'dan Aboubakar paylaşımı; transfer iddialarını güçlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...