02 Eylül 2012 10:29

Dikili’de barış günleri

DİKİLİ Barış ve Nazım Hikmet Günlerinde binler bir kez daha barışa olan özlemlerini dile getirdi. Etkinliklerin ilk günü akşamı yapılan Barış Yürüyüşüne katılan binlerce yurttaş, “Savaşa hayır yaşasın barış” sloganları ile yeni yapılan Nazım Hikmet Parkı’na yürüdü. Parkın açılışında ya

Dikili’de barış günleri
Paylaş

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yaptığı konuşmada “1 Eylül Dünya Barış Günü, yıkımların, ölümler yaşanmaması için mücadele günüdür. Nazıma layık olabilmenin yolu barışı haykırmaktan geçiyor” dedi.

Etkinliklere çok sayıda aydın ve politikacı da katıldı. Yunanistan Sol Koalisyon Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Panos Trigazis ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da birer konuşma yaptığı etkinliğe; CHP’li milletvekilleri, belediye başkanları ve Nazım Hikmet Vakfı yöneticileri de katıldı. Trigazıs’in Yunanistan’dan getirdiği zeytin ağacı parka dikilirken, “Dikili Nazım Hikmet Barış Ödülü”nün ilki, Yaşar Kemal’e verildi. Etkinliğin ilk günkü gecesi de, Genco Erkal’ın Nazım’ın şiirlerini seslendirdiği tek kişilik gösterisi ile sona erdi. (Dikili/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kimsesiz hastaların sayısı artıyor

SONRAKİ HABER

ÖSYM bu kez doktorları yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...