02 Eylül 2012 10:23

Kimsesiz hastaların sayısı artıyor

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, son dönemde hastanelere başvuran kimsesiz hasta sayısının arttığına dikkat çekti. Çakır’ın, il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, kimsesiz bakıma muhtaç hasta sayısının geçen yıl 6 bin 920 iken, bu yılın ilk 6 a

Kimsesiz hastaların sayısı artıyor
Paylaş

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, son dönemde hastanelere başvuran kimsesiz hasta sayısının arttığına dikkat çekti. Çakır’ın, il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, kimsesiz bakıma muhtaç hasta sayısının geçen yıl 6 bin 920 iken, bu yılın ilk 6 ayında 5 bin 793 olarak tespit edildiği belirtildi.
Ahmet Çakır, il sağlık müdürlüklerine “Hasta Bakım Personeli” konulu bir yazı gönderdi. Hastanelere başvuran kimsesiz hasta sayısının arttığını kaydeden Çakır, “Kimsesiz bakıma muhtaç hasta sayısı 2011 yılında 6 bin 920 iken; 2012 yılı ilk altı ayında 5 bin 793 olarak tespit edilmiştir.” dedi.
Söz konusu hastaların hastanede kaldıkları süre içinde tuvalet, kişisel temizlik, beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili sorunlar yaşandığını kaydeden Çakır, hastaların kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için her türlü hastane işlemlerinde hastaya refakat edecek hasta bakım personelinin görevlendirilmesini istedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Şiddeti önlemeye gitti şiddete uğradı

SONRAKİ HABER

Dikili’de barış günleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...