02 Eylül 2012 10:23

Şiddeti önlemeye gitti şiddete uğradı

POLİS şiddetine karşı hukuki yardım için görevli avukatlar, polis şiddetinin kurbanı oldu.Cnnturk.com’dan Süleyman Arıoğlu’nun haberine göre İstanbul Barosu bünyesinde kurulan, “İmdat Polis” hattı olarak bilinen “İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele Kurulu” üyesi iki avukat, polis saldırısın

Şiddeti önlemeye gitti şiddete uğradı
Paylaş

POLİS şiddetine karşı hukuki yardım için görevli avukatlar, polis şiddetinin kurbanı oldu.

Cnnturk.com’dan Süleyman Arıoğlu’nun haberine göre İstanbul Barosu bünyesinde kurulan, “İmdat Polis” hattı olarak bilinen “İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele Kurulu” üyesi iki avukat, polis saldırısına uğradı. Avukatlardan birinin eli kırıldı.
Levent’te eylem yapan işçilere polisin müdahale etmesi üzerine, işçiler, “444 155 9” nolu “İmdat Polis” hattını aradı. Bunun üzerine kurulda görevli avukat, Şükriye Erden, işçilere polisin müdahalesinin bulunduğu Levent’e geldi. Ancak polis cop darbeleri ile avukat Şükriye Erden’in de elini kırdı.
Erden, 3 hafta iş görmez raporu aldı ve eli alçıya alındı. Hukuki yardım için olay yerinde bulunan Av. Taylan Tanay ve bir işçi de hastanelik oldu. Av. Şükriye Erden, “Saldırı emrini veren Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü ile savcı hakkında gerekli yasal işlemler için başvuruda bulunacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te savaş tatbikatı protestolarla devam ediyor

SONRAKİ HABER

Kimsesiz hastaların sayısı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...