02 Eylül 2012 09:22

Londra’da halk ırkçılara geçit vermedi

KENDİSİNİ ‘İngiliz Defans Ligi’ olarak adlandıran ırkçı oluşum EDL’in, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Doğu Londra’daki Walthamforest belediyesinde yaptığı ırkçı gösteriye,  sendikalar, kampanya grupları ve göçmenler karşı gösteri ile cevap verdi.Irkçı oluşum EDL, 1 Eylül D&u

Londra’da halk ırkçılara geçit vermedi
Paylaş

KENDİSİNİ ‘İngiliz Defans Ligi’ olarak adlandıran ırkçı oluşum EDL’in, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Doğu Londra’daki Walthamforest belediyesinde yaptığı ırkçı gösteriye,  sendikalar, kampanya grupları ve göçmenler karşı gösteri ile cevap verdi.

Irkçı oluşum EDL, 1 Eylül Dünya Barış gününde gerçekleştirdiği yürüyüşü ancak polis koruması ve kordonu altında gerçekleştirebildi. EDL, aylardan beri hazırlığını yaptığı yürüyüşe İngiltere çapında ancak  300 kişi katabilirken, Walthamforest bölgesinde ırkçılığa karşı yerel kampanyların ve sendikaların çağrısı ile yapılan karşı yürüyüşe 3 binden fazla kişi katıldı. Demir ve Denizyolları Sendikası RMT’nin, EDL’in demiryollarını kullanması halinde istasyonları kapatacağını açıklaması nedeni ile Irkçı EDL üyeleri yürüyüş bölgesine ancak tuttukları özel  otobüslerle gelebildi.

Yürüyüş öncesi Walthamstow Meydanı’nda bir araya gelen ırkçılık karşıtı kampanya grupları, sendikacılar, din adamları , politikacılar ve göçmen kurumların temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Irkçı EDL’i bölgelerinde istemediklerini dile getirerek, EDL’in yürüyüşüne izin veren polise ve yerel belediyeye tepki gösterdiler. EDL’den önce belediye binasına doğru yürüyüşe geçen göstericiler, yol boyunca EDL’i teşhir eden pankar ve dövizler taşıdılar. ‘Nazi artıkları sokaklarımızdan defol’ ve ‘Sokaklar bizimdir’ sloganları ile yürüyen göstericiler, EDL’in geçiş güzergahını yaptıkları oturma eylemi ile kapattılar. Irkçılık karşıtları, arka sokaklardan polis kordonu ile belediye önüne gelebilen EDL’e konuşma fırsatı tanımadı. Irkçıları koruyabilmek için oldukça fazla çaba harcayan polis yürüyüş boyunca çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taraf ABD gözüyle bakıp, sosyalistlere saldırıyor

SONRAKİ HABER

TMO: geçen yılki alımları ikiye katladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa