02 Eylül 2012 09:15

‘Surdibi Düşleri’ fotoğraf sergisi açıldı

DİYARBAKIR’da, Sur Belediyesi ile Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğrafçılar Atölyesi’nin ortak hazırladığı “Surdibi Düşleri” adlı belgesel fotoğraf sergisi, Ulu Cami Meydanı’nda açıldı. Açılışa gazetemizin köşe yazarlarından Mıgırdiç Margosyan, Sur Belediye Başkan Vekili Nakşi Sayar, Sur

‘Surdibi Düşleri’ fotoğraf sergisi açıldı
Paylaş

‘BELGESEL FOTOĞRAF BİR DİLDİR’

Burada konuşan Atölye Eğitmeni Mehmet Özer, serginin ortak emek ürünü olduğunu belirterek, “Yaptığımız araştırmalar, okumalar ve paylaşımlar, atölye fotoğrafçılarının bilincinde görüntüler vermiştir. Belgesel fotoğrafın bizim açımızdan bir dil olduğunu unutmadan bilincimizin kolektif akıl ve sorumluluk duygumuzun bizlere gösterdiği görünümleri fotoğraflarken, anlatımı dizinin yalın, açık ve anlaşılır olması, yaklaşma biçimimiz belirleyici oldu” diye kaydetti.

KEŞKE HER GÜN BARIŞ OLSA

Daha sonra konuşan yazar Mıgırdiç Margosyan, 365 günün sadece bir gününün barışa hizmet ediyormuş gösterilmesinin barışa saygısızlık olduğunu belirterek “Keşke her gün barış olsa. Ben bu fotoğraflara baktığımda, ‘ah keşke!’ diyorum. İnsanların hayatında ah keşkeler ne kadar çoksa bu hüznün ifadesidir. Ermeniler eskiden cenazelerine mezarlığa götürürken ara sokaklardan geçerlerdi yada köşelerden. O zamanlar insanlar ölülerini bile götüremiyordu. Artık köşelerden gidilmiyor, çünkü Ermeni kalmadı. Neden insanlar bir arada kardeşçe yaşayamıyor. Umarım ah keşkelerin olmadığı dünyada herkesin kardeşçe yaşabileceği bir dünya olur” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından sergi çalışanlarına plaket verildikten sonra sergi halka açıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal savaşa karşı

SONRAKİ HABER

1946’dan 1977’ye AKM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...