02 Eylül 2012 09:11

Altyazı Eylül sayısında Metin Erksan’ı anıyor

ALTYAZI Aylık Sinema Dergisi, Eylül sayısında 4 Ağustos’ta kaybettiğimiz usta yönetmen Metin Erksan anısına, bugüne kadar hazırladığı en geniş yönetmen incelemesini sunuyor. Usta yönetmenin Türkiye sinemasının en ayrıksı ismi olarak tanınmasını sağlayan başyapıtlarından sinema ve hayat görüşüne, ideolojik kavgalarından

Altyazı Eylül sayısında Metin Erksan’ı anıyor
Paylaş

ALTYAZI Aylık Sinema Dergisi, Eylül sayısında 4 Ağustos’ta kaybettiğimiz usta yönetmen Metin Erksan anısına, bugüne kadar hazırladığı en geniş yönetmen incelemesini sunuyor. Usta yönetmenin Türkiye sinemasının en ayrıksı ismi olarak tanınmasını sağlayan başyapıtlarından sinema ve hayat görüşüne, ideolojik kavgalarından sansürle mücadelesine uzanan, kapsamlı bir Metin Erksan portresi Altyazı’nın bu ayki sayısında yer alıyor.
Derginin bu sayısında ayrıca son filmi Araf ile yeniden seyirciyle buluşacak yönetmen Yeşim Ustaoğlu ile söyleşinin yanı sıra, 1960’lı ve 70’li yıllarda belgesele getirdiği yeni solukla anılan Chris Marker’ın sineması da mercek altına alınıyor.
Önümüzdeki hafta vizyona girecek Elena filminin incelemesinin yanı sıra, derginin bu ayki sayısında Lal Gece ile Berlin’den ödülle dönen Reis Çelik söyleşisi, ve Altın Portakal ödüllü Geriye Kalan filmi önümüzdeki hafta vizyona girecek olan genç yönetmen Çiğdem Vitrinel ile yapılan röportaj da öne çıkanlar arasında.
Adana Altın Koza Film Festivali’nde öne çıkan filmler, Sarabosna Film Festivali’den geriye kalanlar, genç yaşta aramızdan ayrılan Beyazperde.com’un ilk editörlerinden Bige Akdeniz’e ayrılan sayfalar da öne çıkan diğer bölümler arasında yer alıyor.
Altyazı eylül sayısı gazete, dergi bayiileri ve kitapçılarda. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Habertürk başlığına tepki yağdı

SONRAKİ HABER

Altın Portakal savaşa karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...