20 Haziran 2018 09:57

HDP son mitingini İzmir'de yapacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran seçimleri öncesinde son mitingini İzmir'de yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi İzmir il Örgütü yaptığı basın toplantısı ile İzmirlileri 23 Haziran'da Gündoğdu Meydanı'nda yapacakları basın toplantısına davet etti. Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder katılacak. Saat 13.00’te başlayıp, 17.30’da bitirilecek.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, mitingle birlikte seçim çalışmalarının bitirileceğini belirterek "Miting alanını Selahattin Demirtaş üzerine başvuru yaparak aldık. Demirtaş’ın mitingi bu miting. Kendisinin bu mitinge getirilmesi konusunda Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptık ama başvurumuz reddedildi. Dünyada ve Türkiye’de ilk kez cezaevinde tutsak edilen bir cumhurbaşkanı adayı miting yapıyor. Bu Türkiye demokrasisi açısından oldukça anlamlı. Umarız, 24 Haziran’dan sonra ülkede demokrasi ve barış mücadelesini kazanırız" dedi.

25 Haziran’da Türkiye’deki demokrasi ittifaklarının daha özgür siyaset yapacağını ifade eden Uzunok  şunları söyledi "Demirtaş mitinge katılamayacak ama onun yerine binlerce Demirtaş olacak. Demirtaş’ın yoldaşları, yurttaşlar olarak onun yerine alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimiz birer Demirtaş olarak o gün mitingimizi gerçekleştireceğiz. Yaşanan bazı saldırılar bizi endişelendiriyor ama biz bu mitingin en güvenilir şekilde tamamlanacağını biliyoruz. Çağrımızı da buna göre yaptık. Kendi güvenlik  önlemlerimizi de alıyoruz. İzmir’de bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz. İzmir demokrasi kentidir". Çalışmalarını Demirtaş’ın ikinci tura çıkacak yaptıklarını anlatan Uzunok, seçmenlerden destek istedi.

Basın toplantısında EMEP ve Halkevleri yöneticileri de 23 Haziran'daki mitinge katılım çağrısı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emin Koramaz yeniden TMMOB Başkanı

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce: Beka sorunu varsa, yönetenler defolup gitmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...