20 Haziran 2018 08:12

Independent: Erdoğan'ın eşi görülmemiş güce ulaşması durdurulabilir

Independent gazetesi, 24 Haziran seçiminde Erdoğan’ın yönetimine son vereceğine dair umutların arttığını yazdı.

Fotoğraf: Kayhan Özer/AA

Paylaş

Independent gazetesinin haberinde, “Muhalefette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi benzeri görülmemiş güce ulaşmasının durdurulabileceğine dair umutlar büyüyor” dendi.

BBC Türkçe’nin haberine göre; “Zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı olan 2023’e kadar Erdoğan’ın görevde kalması demek olacak” denilen haberde, destekçilerinin yerinin sağlamlaşmasını istediği kaydedildi.

Habere “Muhalifleri ise, daha fazla otoriterliğe sürüklenilmeden hemen önce bunun göreceli olarak son özgür seçimler olmasından korkuyor” ifadeleriyle devam edildi.

Kim Sengupta imzalı haberde, 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının sadece Türkiye’de değil, bölgede ve ötesinde de yankı bulacağı belirtildi.

Darbe girişimiyle ilgili sadece bu hafta 100 kişi hakkında daha yakalama kararı çıkarıldığı ve bu kişiler arasında NBA oyuncusu Enis Kanter’in babası Mehmet Kanter’in de olduğu hatırlatıldı.

Erdoğan’ın siyasi, güvenlik ve ekonomik nedenlerle erken seçim ilan ettiğini söylediği kaydedilen haber şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın popülaritesini gözünde fazla büyütmüş olabileceğine ilişkin işaretler var. Geçen yılki referandumun sonucunda tahmin edilenden daha az bir fark vardı ve muhalefet Türklerin gittikçe otoriterleşen liderilerinden duydukları memnuniyetsizlikten güven kazanıyor.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Muharrem İnce genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Üniversiteliler arasında Muharrem İnce ve İYİ Parti etkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...