20 Haziran 2018 05:59
Son Güncellenme Tarihi: 20 Haziran 2018 19:09

Seçim Günlüğü (20 Haziran 2018) - 2 kez oy kullanan kişi gözaltında

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sadi Güven, sosyal medyada mükerrer oy kullandığı iddia edilen bir kadının gözaltına alındığını açıkladı.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

YURT DIŞI OYLARI ANKARA'YA GETİRİLDİ

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili genel seçimi nedeniyle yurt dışında kullanılan oylar Ankara'ya getirildi.

ERDOĞAN: ARTIK PARLAMENTER DEMOKRASİ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parlamenter demokrasi defterinin 16 Nisan referandumuyla kapandığını söyledi:
“Bir defa 16 Nisan'da biz Türkiye'de bir anayasa oylaması yapmadık mı? Millet o defteri kapattı. Artık bir parlamenter demokrasi diye bir şey söz konusu değil.”

DİSK'İN BİLDİRİSİNE 'SEÇİM' YASAĞI

İzmir'de DİSK'in '16 yılda işçiler neler kaybetti' başlığıyla hazırladığı bildiri, Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından yasaklandı.

GÜRKAN: İŞÇİLERİN SİYASET HAKKI OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP adayı Kemal Peköz, seçim çalışmaları kapsamında Adana'da TÜMTİS üyesi ambar işçileriyle bir araya geldi.

İNCE: BEKA SORUNU VARSA, YÖNETENLER DEFOLUP GİTMELİ

İstanbul CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, basın kurumlarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı. İnce, İstanbul Polat Renaissance Otel’deki basın toplantısında, soru bölümüne geçmeden önce yaptığı kısa giriş konuşmasında 48 günde 102 miting yaptığını belirterek, “Müthiş kalabalıklara sesleniyoruz. Taşıma yok. Masraf yok. Üç tane bez parçası, ‘Muharrem İnce, şu saatte, şu meydanda’ diye. Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinden fazla kişi katılıyor” dedi. İnce’nin verdiği yanıtlar için de, başlığa çıkarılabilecek kısım son sorulara doğru geldi.

ÜNİVERSİTELİLER ARASINDA İNCE VE İYİ PARTİ ETKİLİ

Seçimlere günler kala, üniversite gençliği de tartışmalara, kendi eğilimleri ve talepleri ile katılıyor. 24 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı seçimi öncesi Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri ile beklentilerini konuştuk.

MUHARREM İNCE GENEL YAYIN YÖNETMENLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ulusal gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat da bulundu.

SURUÇ'TA OTOPSİ RAPORLARINA ULAŞILDI

Suruç’ta AKP milletvekili yakınlarının saldırısı sonucu yaşamını yitiren baba ve kardeşlerin otopsi raporuna ulaşıldı.

GÜRKAN: DEMOKRASİYİ KAZANMAK İÇİN ORTAK MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Adana'daki halk toplantısında ortak mücadelenin geliştirilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

HDP'Lİ SANDIK GÖREVLİLERİNE EV BASKINI

Erzurum, İzmir ve Bursa'da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP'li sandık görevlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

BAKAN YILMAZ'IN SEÇİM VAADİ: EV ÖDEVİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bundan sonra hiçbir öğretmenin öğrencisine ev ödevi vermeyeceğini belirterek, "Öğrencilerimizin dikkatlerini daha çok derse yoğunlaştırmalarını, konuyu derste öğrenmelerini istiyoruz" dedi.

2 KEZ OY KULLANAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

YSK Başkanı Sadi Güven, hem Belçika'da hem İzmir'de oy kullandığı tespit edilen vatandaşın gözaltına alındığını açıkladı.

HDP'NİN İKİ PM ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

HDP PM üyesi Abdulselam Demirkıran ve Arife Çınar gözaltına alındı.

‘SEÇİM TARİHİ YAKLAŞTIKÇA ORANLAR BİRBİRİNE YAKLAŞIYOR’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Haziran seçimlerine günler kala oranların birbirine yaklaştığını yazdı ve "Adım adım her türlü sürprize açık bir seçime doğru yaklaşıyoruz" yorumunu yaptı.

24 HAZİRAN'DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 13 MADDE

Seçime 5 gün kala seçmenlerin oy verme günü dikkat etmesi gereken 13 önemli nokta:

YILDIRIM: ONLARI EĞLENDİREBİLİYORSAK BU İYİ BİR ŞEY

Başbakan Binali Yıldırım, İnce'nin kendisine 'eğlenceli' dediğinin hatırlatılması üzerine 'Onları eğlendirebiliyorsak bu da iyi bir şey' dedi.

BEYLİKDÜZÜ’DE İBRE MUHALEFETTEN YANA

Seçimin nabzını tuttuğumuz Beylikdüzü'de muhalefet partilerine oy vereceğini belirten seçmenlerin morali ve seçimlerden beklentisi yüksek.

CHP’Lİ BİNGÖL: ÜLKE TARİHİNİN EN EŞİTSİZ SEÇİMLERİNE GİDİYORUZ

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl: OHAL imparatorluğuna boyun eğmeyeceğiz. Kazanan demokrasi olacaktır.

ÖNCEKİ HABER

YSK Başkanı Güven açıkladı; 2 kez oy kullanan kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Arnavutköy'de kadın cinayeti: Eşini ve 2 yaşındaki kızını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...