20 Haziran 2018 00:15

Beylikdüzü’de ibre muhalefetten yana

Seçimin nabzını tuttuğumuz Beylikdüzü'de muhalefet partilerine oy vereceğini belirten seçmenlerin morali ve seçimlerden beklentisi yüksek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Erhan KURUL
İstanbul

Seçimlere sayılı günler kaldı. Beylikdüzü’de de siyasi partiler seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan kapı kapı dolaşıp broşürler dağıtılırken bir yandan da kurulan seçim çadırlarında Beylikdüzü halkına seslenmeye çalışıyorlar.

Beylikdüzü, AKP ve CHP’nin kafa kafaya yarıştığı ilçelerden biri. 7 Haziran seçimlerinde CHP yüzde 37.1, AKP yüzde 35.53 oy alabilmiş. 1 Kasım seçimlerinde ise AKP yüzde 41.9 oy alırken CHP yüzde 39 oy alarak AKP’nin gerisinde kalmış. Bu iki seçim arasında SP, HDP ve MHP ise oylarını koruyamamış. Beylikdüzü, 16 Nisan referandumunda ise yüzde 58.9 oy oranı ile İstanbul’un ‘hayır’ diyen ilçeleri arasında yer alıyor.

Seçim heyecanının en yoğun olduğu yer stantlar. Sabahları Beylikdüzü meydanda bulunan stantlar, akşam saatlerinde Yaşam Vadisi’nde açılıyor. Beylikdüzü Belediyesinin oluşturduğu Demokrasi Meydanı’nda, Millet ve Cumhur İttifakı içinde bulunan partilerin dışında HDP, EMEP, Vatan Partisi stantları da yer alıyor.

CHP standındaki heyecan hemen göze çarpıyor. Bunda en büyük etken Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce. Neredeyse konuştuğumuz her genç cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce’nin kazanacağına kesin gözüyle bakıyor. Bu heyecan seçim çalışmalarında da kendini gösteriyor. CHP’li gençler, bu seçimde ilk defa oy kullanacak gençlere kapı kapı dolaşarak Muharrem İnce’nin mektubunu ulaştırıyor. Seçim çalışmalarında çok olumlu tepkiler aldığını belirten CHP’liler bu seçimde Beylikdüzü’de oylarının artacağından emin.

PARTİDE HDP, CUMHURBAŞKANLIĞINDA İNCE

Yaşanan bu heyecanla birlikte milletvekili seçimlerinde CHP’lilerin azımsanmayacak bir kısmının baraj engeli nedeniyle HDP’ye oy vereceği gözleniyor. Neredeyse konuştuğumuz her CHP’linin evinde HDP’ye en az bir oy çıkıyor. HDP’nin barajı geçmesi için oy vereceğini söyleyen CHP’li bir seçmen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Muharrem İnce’ye oy vereceğini belirtiyor. CHP’li seçmen, HDP’lilerin 2. turda İnce’ye oy vereceğine de emin.

GENÇLER VE KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

HDP standı da en çok ilgiyi gören stantlar arasında. Özellikle gençlerin ve kadınların yoğun ilgisi var. Konuştuğumuz herkes HDP’nin barajı geçeceğinden emin. Eğer oylarımız çalınmazsa 7 Haziran seçimlerinden de daha fazla oy alabiliriz diyen bir HDP’li, sandıkları korumak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtiyor. Başka bir HDP’li ise bu seçimlerde sadece CHP’lilerden değil AKP’den de ciddi oy alacaklarını söylüyor. Yaptıkları seçim çalışmalarında önceden AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir Kürt’ün, Selahattin Demirtaş’ın hapiste olmasını eleştirerek bu seçimlerde HDP’ ye oy vereceğini söylediğini aktarıyor.

EMEP: TEK ADAM VE TEK PARTİ REJİMİNE HAYIR

Seçimlere katılamayacak olan Emek Partisi (EMEP) de açtığı stantta Beylikdüzü halkıyla bir araya geliyor. HDP’ye ve Selahattin Demirtaş’a oy verilmesi çağrısı yapan EMEP, halk egemenliği ve halk demokrasisi için emekçileri EMEP’te örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyor. Emek Partisini tanımak isteyen birçok kişinin gelip standı ziyaret ettiğini söyleyen EMEP’liler, seçimlerdeki tavırlarını insanlara aktardıklarında çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade ediyor. Stantlarını ziyaret edenler arasında partilerinin ismini ilk defa duyan kişilerin de olduğunu belirten EMEP’liler “Seçime girmediğiniz halde neden stant açıyorsunuz? Neden Selahattin Demirtaş’a ve HDP’ye oy istiyorsunuz? İktidara siz gelseniz neler yapabilirsiniz?” gibi sorularla karşılaştıklarını söylüyor. Stantlarını ziyaret eden kişi sayısının her geçen gün arttığını da belirten EMEP’liler “Partimizi tanıyan, bildirilerimizi ve seçim broşürlerimizi okuyan, bizimle sohbet eden birçok kişinin seçimlerden sonra da mutlaka görüşmeliyiz” dediklerini aktarıyorlar.

OYLAR MİLLET İTTİFAKINA DOĞRU KAYIYOR

Bu seçimin en çok konuşulan partilerinden biri de Saadet Partisi. Saadet Partisinden AKP’ye giden oyların tekrardan partiye geri döneceği düşüncesi de bu giden oyların bir kısmının artık AKP’de kemikleştiği görüşü de var. Stantta konuştuğumuz bir SP’li ekonomik gidişatın kötü olmasından dolayı AKP’de oy kaybı yaşanacağını, bu kaybın da Millet İttifakı’na yarayacağını belirtiyor. AKP’den kopacak bu seçmenin direk SP’ye ya da CHP’ye değil de bir bütün olarak Millet İttifakı’na oy vereceğini belirtiyor. Bir diğer SP’li ise özellikle sosyal medyada Temel Karamollaoğlu’nun yakaladığı çıkışın da etkisiyle ailesi AKP’li olan bazı gençlerin kendilerine gelip bu seçimde sizi destekleyeceğiz dediklerini aktarıyor.

2. TURA KİM KALIRSA ONU DESTEKLERİZ!

Seçime ilk kez katılacak olan İYİ Partide büyük bir umut hakim. Meral Akşener’in 2. tura kalacağını belirten bir İYİ Parti seçmeni özellikle kadınların ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. ‘Eğer Meral Akşener 2. tura kalamazsa tabanınız diğer adaylara oy verir mi?’ sorumuza, İYİ Parti seçmeni “ 2. tura Selahattin Demirtaş bile kalsa ona oy veririz” cevabını veriyor. ‘FETÖ’ suçlamasıyla mağdur olan birçok tanıdığının da partilerine oy vereceğini belirten İYİ Parti seçmeni şu tespitte de bulunuyor “İYİ Parti’ye Beylikdüzü’de en çok CHP tabanından oy gelecek.”

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Soylu hakkında yasal yollara başvuracağız

SONRAKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan TRT haberde konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...