20 Haziran 2018 17:09
Son Güncellenme Tarihi: 20 Haziran 2018 17:16

Gazeteci Hakan Gülseven tahliye oldu

Gazeteci ve Yazar Hakan Gülseven, Eski Sakarya Valisi Coş’a yönelik hakaret iddiasıyla açılan davada tutuklandı. Ertesi gün tahliye edildi.

Ekran görüntüsü Hakan Gülseven'in katıldığı TV programından alınmıştır.

Paylaş

Gazeteci Hakan Gülseven bir yazısı nedeniyle mahkum olduğu tazminat cezasını ödeyemeyince 19 Haziran'da cezaevine gönderildi. 20 Haziran'da ise tahliye edildi. 

Hakan Gülseven, Yurt gazetesinde 11 Kasım 2013 tarihinde yayınlanan  ‘Gavat’ Üzerine…’ başlıklı yazısı nedeniyle ‘kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla hüküm giydi.

Mahkum edildiği 10 bin TL’lik tazminatı gazete yönetiminin ödememesi üzerine gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bir başka davada ifade vermek üzere Ayvalık’ta mahkemeye giden Gülseven, burada gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldı. Hakkında tutuklama kararı verilen Gülseven, Burhaniye Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Gülseven, akşam saatlerinde sosyal medya hesabı Twitter'dan serbest bırakıldığını duyurarak kendisiyle dayanışma gösteren ODTÜ'lü  eski dostlarına teşekkür etti.  

VALİ'YE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Vali Hüseyin Avni Coş'un 10 Kasım 2013 töreninde hükümet aleyhine protestolar sırasında protestocularında birine yönelik 'G…' şeklindeki hitabı ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti. Takipsizlik kararının gerekçesi de hakaret suçunun hakarete uğrayan kişinin şikayetine bağlı bir suç olması ve Vali Coş hakkında ise bir şikayetin olmaması şeklinde açıklanmıştı. Vali Coş 22 Mayıs 2014'te ise Sakarya Valiliği'ne atanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den yeni reklam filmi; Göz göze gelmek istemem

SONRAKİ HABER

Yıldırım'dan F-35 açıklaması: Karar talihsiz bir gelişme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...