19 Haziran 2018 00:50

İşitme cihazı almak için çalmadığı kapı kalmadı

55 yaşındaki Salih Uce yüzde 42 işitme engelli. İşitme cihazı almak için çalmadık kapı bırakmayan Uce, yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

Yüzde 42 işitme engelli Salih Uce (55) Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Tanışlı köyünde yaşıyor. Aylardır işitme cihazı almak için çalmadığı kapı kalmayan Uce’nin bütün girişimleri sonuçsuz kalmış. Evrensel'e ulaşan Uce, yaşadığı sorunu paylaşmamızı istedi.

‘BÜTÜN ÇABALARIM SONUÇSUZ KALDI’

Geçmiş yıllarda sosyal yardımlaşmanın işitme cihazını verdiğini anlatan Uce, “Şimdi ise biz veremiyoruz SGK veriyor diyorlar. SGK’ye gidiyorum. Devletin cihaz  için sadece 600 TL ödeyebileceğini geri kalanını hastanın kendi cebinden ödeyeceğini söylüyorlar. Eskiden böyle bir şey yoktu. Valilik aracılığıyla alabiliyordum cihazı şimdi ise kaymakama bile ulaşamıyorum. Cihaz 2-3 bin lira ben nasıl vereyim bu parayı? İşim yok. Kerpiç bir evde yaşıyorum. AKP’ye de gittim ama bütün çabalarım sonuçsuz kaldı” diye konuştu.

‘EĞİTİM YOKSULLAR İÇİN DERT OLDU’

6 çocuğu okula giden Uce, “Çocuklarımı okula göndermek için şehir merkezine gelmem gerekiyor ama bunun için iş lazım o da yok. İnşaatlarda amelelik yaptım ama şimdi iş yok. İŞKUR’a kayıtlıyım yıllardır ama iş falan çıkmadı hiç. Haydi kızlar okula diyorlar ama köyüm merkez ilçeye bağlı olduğu için yurt vermiyorlar. İlahiyat fakültesinde okuyan oğluma yurt çıkmadı kalacak yer sıkıntısı yaşıyor.  BİMER’e dilekçe yazdım çocukların kalabilecek yurt bulması için Valiliğe yolladılar gittim orası da kaymakama, kaymakam milli eğitime  yolladı bundan da bir sonuç alamadım. Herkes görevini yapsaydı bunları yaşamazdık. Devlet yurdu dışında özel yurtlar var ama parasını ödeyecek gücüm yok. Eğitim zenginler için var, biz yoksullar için dert haline geldi” diye ifade etti.

’SORUN YARATANLARA OY YOK’

Yaklaşan seçimlere de değinen Uce, “Sahte siyaset istemiyorum. Sorunlarımızı çözmeyip, bize sorun yaratanlara oy vermeyeceğim” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Buldan: Nükleere 'hayır' diyen Mersinliler AKP'ye de 'hayır' diyecek

SONRAKİ HABER

B/S/H işçileri: Hükümet dindarım diyor ama günahlar tavan yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...