18 Haziran 2018 12:50

KESK'ten gözaltı tepkisi: Adalet talep etmek en temel haktır

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin eylem yaparken gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin gözaltına alınmasını Eğitim Sen 6 No’lu Şube'de yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, hukuksuz ihraçlara karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Aydoğan, “70 haftadır işine, ekmeğine, geleceğine, haklarına sahip çıkan KESK’li arkadaşlarımızın hukuksuz gözaltı süreci devam ediyor. KESK olarak hukuksuz ihraçlara karşı mücadelemize devam edeceğiz. Hukuk, adalet talep etmek en temel hakkımızdır. Arkadaşlarımıza da, işimize de, geleceğimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına konuşan Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Ata Esen de “Seçim döneminin başlamasıyla birlikte bu direniş alanlarına yönelik polis baskısının da arttığına ve iyice hukuksuz ve keyfi bir hal aldığına şahit olduk. Bu durumun nedeni kuşkusuz AKP iktidarının gerçekleri özellikle seçim döneminde halktan gizleme ihtiyacıdır. Tam da bu yüzden bugün İstanbul’un Bakırköy, Kadıköy ve Kartal meydanlarında keyfi bir hükümeti ve iktidar partisini eleştirme yasağı güvenlik güçleri eliyle uygulanmaktadır” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile yollarını ayırdı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Münbiç’te devriye gezme olayı başlayacak dedik, başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...