Büyükada'daki saldırıda bıçaklanan genç hayati tehlikeyi atlattı

CHP İstanbul İl Yönetimi, Büyükada'da seçim çalışması yürüten iki CHP'linin bir grup saldırgan tarafından bıçaklanmasına dair bir açıklama yaptı.

18 Haziran 2018 10:02
Son Güncellenme Tarihi: 18 Haziran 2018 15:38
Paylaş

Büyükada'da CHP Gençlik Kolları üyesi iki kişinin bıçaklanmasını protesto eden CHP üyeleri hastane önünde açıklama yaptı.

Büyükada'da geçtiğimiz hafta sonu HDP'nin seçim standına yönelik saldırıyı engellemek isterken CHP Gençlik Kolları üyesi Vedat Demir (28) ve Sedat Şahin (19) bıçaklanmıştı.

Ağır yaralanan Demir iki kez ameliyat oldu. Şahin ise olayda hafif yaralandı. CHP Adalar yönetimi bu sabah Demir’in hayati tehlikeyi atlattığını belirterek, yoğun bakımdan normal odaya alındığı bilgisini verdi.

Doğan Haber Ajansı (DHA), kavgada 3 kişinin daha darp edilerek yaralandığını bildirdi. Olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alınmıştı. Bir kişi pazar günü tutuklandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindekiler saldırıyı protesto etti.

'TÜM TOPLUMU DUYARLI OLMAYA DAVET ETMEK İÇİN TOPLANDIK'

Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir açıklama yapan Kaftancıoğlu "Hiçbir seçim ve hiçbir oy bir insanımızın hayatından daha önemli değildir. Bugün burada CHP'li gençlerimizin yaralanması değil, bir kardeşimizin yaralanmasına karşı tüm toplumu duyarlı olmaya davet etmek için toplandık. İki gencecik kardeşimizi kalleşçe yaraladılar. Planlı ve programlı bir şekilde adaya saldırı düzenlemek için gelen mafya bozuntusu bir grup, önce HDP'nin seçim çadırını yaktı, yıktı. Aydınlık ve pırıl pırıl gençlerimiz orada haksızlığa müdahale ettiler. Bizim gençlerimiz, AKP'nin çadırını yakmak isteyenlere de müdahale ederdi. Gençlerimize ellerindeki bıçaklarla saldırdılar. Seçim sürecinde sistematik biçimde birçok noktada saldırıya uğruyoruz" dedi.

CHP'nin hastane bahçesinde düzenlediği basın açıklamasına HDP milletvekili adayları ve üyeleri de destek verdi. Açıklamaların ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve partililer hastaneye girerek yaralıları ziyaret etti. (HABER MERKEZİ)


STANDA SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Büyükada'da 2 kişinin bıçaklandığı seçim standına dönük saldırının kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tarafından Büyükada'da 17 Haziran gecesi kaydedilen görüntülerde; saat 01.02'yi gösterdiği sırada bir kişi HDP'nin standına saldırıyor. CHP standındaki görevlinin müdahale etmesi üzerine iki kişi arasında tartışma çıkıyor. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşüyor. Çevrede bulunan kişiler de olaya karışıyor. 2 kişinin bıçakla, 3 kişinin ise dövülerek yaralanmasıyla sonuçlanan olaya polis müdahale ediyor. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Audi CEO’su Stadler dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

Mersin’de seçim yoğunluğu nedeniyle Onur Haftası kutlanmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...