18 Haziran 2018 07:26

Yunanistan’da Altın Şafak Milletvekili Barbarousis tutuklandı

Yunanistan'da silahlı kuvvetleri, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nı tutuklamaya çağıran Altın Şafak Milletvekili Barbarousis tutuklandı.

Konstandinos Barbarousis'in parlamento konuşmasından ekran görüntüsü.

Paylaş

Yunanistan'da geçtiğimiz cuma gününden bu yana polis tarafından aranan ırkçı Altın Şafak Partisi Milletvekili Konstandinos Barbarousis yakalanarak tutuklandı.

Parlamento Başkanı Nikos Voutsis, milletvekili Barbarousis'in konuşmalarını demokrasiye karşı askeri darbe çağrısı olduğunu ileri sürmüş Başsavcı yardımcısı ise Barbarousis'i “vatan hainliği” ile suçlamıştı. Bu gelişmeler üzerine arabasıyla parlamentodan ayrılan Barbarousis, ve cuma gününden beri polis tarafından aranıyordu.

Konstandinos Barbarousis’ın, hükümete karşı sunulan gensoru önergesi oturumunda Yunanistan silahlı kuvvetlerini, Başbakan Aleksis Çipras, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ve Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos’u tutuklaması için göreve çağırması ardından aleyhine tutuklama kararı alınmıştı.

Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos, olayın hemen ardından milletvekili Konstantinos Barbarousis’i partiden uzaklaştırdığını açıklamıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bayhan: Suruç, HDP'yi baraj altında bırakma politikasının sonucu

SONRAKİ HABER

The Guardian: Erdoğan çoğunluğu kaybederse, Meclis’i feshedebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...