18 Haziran 2018 06:02
Son Güncellenme Tarihi: 18 Haziran 2018 15:16

Seçim Günlüğü (18 Haziran 2018) - Soylu: Demirtaş bizi tehdit ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Demirtaş'ın TRT'deki konuşması için 'Bizi tehdit ediyor' dedi.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

İSVEÇ SOL PARTİ LİDERİNDEN HDP’YE DESTEK ÇAĞRISI

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç Sol Parti lideri Jonas Sjöstedt, Türkiye’deki seçim süreci ile ilgili konuştu. Evrensel'e açıklamalarda bulunan Sjöstedt, “Bu seçimlerde Erdoğan’ın kaybedeceğine inanıyorum. Türkler ekonominin kötüye gitmesinden şikayetçi. Erdoğan’ın savaş çığırtkanlığı yapmasından usandı. Kürtler ve Türkler barış içinde yaşamak istiyor. Erdoğan hileyle seçimlerde zafer kazanmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması durumunda HDP’nin barajı aşacağına ve parlamentoya gireceğine inandığını söyleyen Sjöstedt, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda seçilmeyeceğini seçimlerin ikici tura kalacağını sanıyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de eşit koşullarda yapılmadığını, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın kampanyasının engellendiğine vurgu yapan Sjöstedt, Sol Parti’nin buna karşı ne yapmayı düşündüğü sorusunu şöyle yanıtladı: “İsveç Hükümeti’den Afrin’e yönelik saldırıları kınamasını talep ettik. Siyasi tutukluların serbest bırakılması için girişimde bulunmasını, Türkiye’ye silah satışlarının durdurmasını ve yaptırım uygulamasını istedik.  Selahattin Demirtaş ve tutuklu milletvekillerinin durumunu Başbakan Stefan Löfven ve Dışişleri Bakanı Margot Wallström’le konuştum.”

SEZAİ TEMELLİ TRT'DE PROPAGANDA KONUŞMASI YAPTI

Sezai Temelli konuşmasına "6 milyon seçmenin oyunu almış bir Partinin Eş Genel Başkanı olarak, bizim vergilerimizle çalışan TRT’den nihayet sesleniyor olmanın şaşkınlığıyla sözlerime başlamak istiyorum" diyerek başladı. 

YSK BAŞKANINDAN 'SANDIK' VE 'YURT DIŞI' OY AÇIKLAMASI

Başkanı Sadi Güven, sandıkların taşınmasıyla ilgili olarak da "Daha önce ilçelerden gelen sayıları dikkate alarak 144 bin olarak açıkladık. Ancak o zaman sandıklardaki seçmen listeleri, sayıları tam belli değildi, şimdi rakam netleşti. Bu seçimde bu şekilde taşınan seçmen sayısı 120 bin 724." dedi. 

SUPERMEN KARAMOLLAOĞLU, TÜRKİYE'Yİ UÇURUMDAN KURTARIYOR

CHP’nin ardından bir animasyon filmi de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dan geldi. Karamollaoğlu'nun propaganda ekibi tarafından hazırlanan animasyon filmde Karamollaoğlu, direksiyon başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Türkiye'yi kurtarıyor.

İNCE: ERDOĞAN, ÇİLLER'DEN MEDET UMUYOR

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Maraş’ta konuştu. Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul mitingine katılımını eleştiren İnce, “Erdoğan ’90’lara dönmekten bahsediyor ama Tansu Çiller’den medet umuyor. O zaten başarılı olsaydı partisini kalkındırırdı” dedi.

EĞİTİM SEN: 24 HAZİRAN'DA SANDIK BAŞINDA OLACAĞIZ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) “24 Haziran seçimlerine giderken eğitim ve bilim emekçileri taraftır” diyerek, 24 Haziran’da niçin sandık başında olacaklarını açıkladı.

MEHMET ACET: SEÇİM İKİNCİ TURA KALABİLİR

İktidara yakınlığıyla biline Yeni Şafak gazetesinin yazarı Mehmet Acet, seçimin ikinci tura kalabileceğini yazdı.

CHP'NİN SEÇİM REKLAMI SES GETİRDİ

CHP'nin genç seçmene seslenmek için hazırladığı videoda Kemal Kılıçdaroğlu animasyon karakteri oldu, gençlere 'Gelin, geleceğinize sahip çıkın' dedi.

ŞENER: MHP'DEN OY ALAMAYACAĞINI ERDOĞAN DA BİLİYOR

Kandil operasyonundan seçimlere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener, "MHP'den oy alamayacağını Erdoğan da biliyor" dedi.

HDP'LİLER MİTİNG ÖNCESİ GÖZALTI

HDP'nin Adana'da düzenleyeceği miting öncesi 5'i kadın 20 HDP üye ve yöneticisi gözaltına alındı.

KAFTANCIOĞLU: SİSTEMATİK ŞEKİLDE SALDIRIYA UĞRUYORUZ

Büyükada'da HDP standına yönelik saldırıyı engellemeye çalışan 2 CHP'linin bir grup saldırgan tarafından bıçaklanmasına dair açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu, "Hiçbir oy insanımızın hayatından önemli değil" dedi.

AKP'NİN SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILAN BİLAL ÇIKRIK HSK'YE ŞİKAYET EDİLDİ

CHP'li Mahmut Tanal, AKP’nin seçim çalışmalarına katılan stajyer hakim Bilal Çıkrık’ı meslekten ihraç edilmesi talebiyle HSK’ye şikayet etti.

{{355122}}

ALMANYA'DA SANDIKLARIN KAPANMASINA İKİ GÜN KALA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Yurtdışında seçim sandıklarının kapanmasına iki gün kala, oy kullanma yerlerinde uzun kuyruklar oluştu. Geçen hafta sonunda, özellikle Pazar günü en çok oyun kullanıldığı gün oldu. Örneğin NRW’de, geçen pazar günü sandık kurulan bölgelerde; Köln’de 8 bin 932, Münster’de 4 bin 691, Düsseldorf’da 8 bin 510, Essen’de 10 bin 062 oy kullanıldı.

SOYLU: DEMİRTAŞ HEPİMİZİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soyu, HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın "1 oyluk canları var" sözünün ölümle tehdit olduğunu öne sürdü. Soylu ayrıca "Demirtaş'ın ruh halini çok kötü buldum" ifadesini kullandı.

DEMİRTAŞ: BİZİ ANCAK DEMOKRASİ BİR ARADA TUTAR, TEK ADAM DEĞİL

TRT konuşmasından sonra bugün sosyal medya hesabından seçim mesajı paylaşan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, “Tek adamlık en büyük bölünmeyi beraberinde getirir. Bizi ancak daha fazla demokrasi bir arada tutar, tek adam değil” dedi.

MHP'Lİ KAYA: ÜÇ HİLALE MÜHRÜ VURACAĞIZ, ERDOĞAN'A OY VERMEYECEĞİZ

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, 24 Haziran seçimlerinde, üç hilale mührü vuracağını cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhur ittifakının dolayısıyla partisinin adayı Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini söyledi.

ADALET BAKANI GÜL: DEMİRTAŞ, CHP İSTEDİĞİ İÇİN İÇERİDE

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin "CHP istediği için içeride. CHP'nin verdiği oylarla dokunulmazlık kalktı ve Demirtaş yargılandı." dedi.

ABDULKADİR SELVİ: MUHAFAZAKÂR SEÇMENDE SORGULAMALAR BAŞLADI

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi 'Son haftaya girerken seçmen eğilimleri' başlıklı yazısında muhafazakâr seçmenin son günlerdeki eğilimlerini yansıttı.

KULİS: BAHÇELİ'DEN AKP'YE 'BİZE MECBUR' MESAJI

Kulis bilgilerine göre, Devlet Bahçeli'nin 'iktidar ile pazarlık olamaz' açıklamalarının altında 'AKP'nin MHP'ye mecbur olduğu' yansıdı.

'ERDOĞAN ARTIK KENDİSİNİN TÜKETTİĞİ BİR PARTİNİN LİDERİ'

AKP’yi yakından izleyen Siyaset Bilimci Prof. Dr. Menderes Çınar Erdoğan-Cumhur İttifakı cephesi üzerinden Türkiye’nin “kader seçimi”ni tüm boyutlarıyla Evrensel'e değerlendirdi.

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI NURAY TÜRKMEN: SADAKA KÜLTÜRÜNÜ ÜRETİYORLAR

HDP Ankara 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Nuray Türkmen, barış bildirisini imzaladığı için ihraç edilen akademisyenlerden. Seçim çalışmalarını konuştuğumuz Türkmen kendi seçim bölgesinde iktidar partisinin çalışması için şu değerlendirmeyi yaptı: Tek yaptıkları şey büyük, ihtişamlı arabaları sokaklarda gezdirmek. Bir de Ramazanı da fırsat bilerek sahurda paketler götürmek. Sadaka kültürünü yeniden üretmek.

SAMSUN'DA SEÇİM NABZI

Samsun'da AKP'nin eski havası yok. Samsunlular, binbir emekle ürettikleri ürünlerin pazarda para etmediğinden şikayetçi. 

SCHNEİDER'DA SEÇİM ÇAĞRISI

Schneider’in Çiğli fabrikasında çalışan işçilerin 2 grevi yasaklandı. İşçiler, AKP’ye oy vermenin grev kırıcılığı anlamına geldiğini söylüyor.

DİYARBAKIR'IN TERCİHİ

Gazeteci Mahmut Oral yazdı: Kürt seçmenin tercihi, tabir yerinde ise 'kantarın topuzu' kadar belirleyici.

SAADET PARTİSİ ADAYI AY: UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYİ MECLİSE TAŞIYACAĞIM

Saadet Partisi adayı Bilal Ay, seçilmesi durumunda AMATEM'lerin sayılarını arttırmak için çalışacağını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

HDP Kocaeli mitingi: Demirtaş olacağız başlarına düşeceğiz

SONRAKİ HABER

Mart ayında da işsizlik 10,1 ile çift hanede kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...