17 Haziran 2018 07:43
Son Güncellenme Tarihi: 17 Haziran 2018 14:18

Seçim Günlüğü (17 Haziran 2018) - Büyükada'da HDP standına saldırı

HDP'nin Büyükada'da kurduğu standa saldıran kimliği belirsiz kişiler 2 kişiyi bıçakladı.

Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş/AA

Paylaş

YSK DEMİRTAŞ'IN MİTİNGLERE KATILMA TALEBİNİ REDDETTİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın yapılacak mitinglere katılabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Adalet Bakanlığı'na başvuru yapmıştı. Başvuruya yanıt veren YSK, Demirtaş'ın mitinglere katılma talebini reddetti.

SANCAR'DAN SEÇİM GÜVENLİĞİ AÇIKLAMASI

HDP'li Mithat Sancar, iktidarın HDP’yi baraj altında bırakmak için 'özel' çalıştığına dikkat çekerek, seçmenlere 'Sandıklara sahip çıkın' çağrısı yaptı.

MUHARREM İNCE DERSİM'DE KONUŞTU

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Dersim'deki Seyit Rıza Parkı'ndaki mitinginde konuştu.

DEMİRTAŞ: MİLYONLARCA İNSAN OTORİTER GİDİŞATLA UZLAŞMAYACAK

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Fransa gazetesi Le Monde için yazı yazdı. Demirtaş, “Türkiye’de barış ve demokrasi mücadelesi veren on milyonlarca insanın da bu otoriter gidişat ile hiçbir şekilde uzlaşamayacağını biliyorum” dedi. 

BÜYÜKADA'DA HDP STANDINA SALDIRI: 2 KİŞİ BIÇAKLANDI

İstanbul Büyükada’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) standını dağıtıp partinin bayrağını yakmaya çalışan kişilere müdahale eden Sedat Şahin ve Vedat Demir bıçaklandı.

SURUÇ'A GİTMEK İSTEYEN KURUM TEMSİLCİLERİ ENGELLENDİ

Urfa Suruç’ta AKP’lilerle esnafın ölümlü kavgasına dair kente gidip inceleme yapmak isteyen Diyarbakır’da aralarında Baro, İHD, KESK, Hak İnsiyatifi, TİHV, TMMOB ve TTB’nin olduğu 25 kuruma “can güvenliği” gerekçesiyle izin verilmedi. 

YENİKAPI MİTİNGİ NEDENİYLE TRAFİĞE KAPALI YOLLAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Yenikapı'daki miting nedeniyle Avrasya Tüneli ile bazı yollar trafiğe kapatıldı. 

KILIÇDAROĞLU: MİLLET İTTİFAKI DEVAM EDER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "İnce, kitlelere güven veriyor. Seçilecek, yeni ufuk açacak" dedi. Millet ittifakı'nın seçimden sonra da devam edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "İfade, din-vicdan özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı istiyoruz. Millet İttifakı, bu ilkeleri gerçekleştirinceye kadar sürer" ifadesini kullandı. 

TEZCAN: KAN AKMASIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Suruç'ta gerçekleşen olaya ilişkin, "Hepimizi üzdü, yaraladı. Kan akmasın istiyoruz, çatışma olmasın istiyoruz. Bayram arifesinde insanların birbiriyle kavgası, ölümlere neden olması, acıların yaşanması kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

MALATYA'DA SEÇİM NABZI

Evrensel muhabirleri Malatya'da farklı partilere oy verecek seçmenlerle 24 Haziran seçimlerini konuştu.

KADINLARIN NE DERDİ VARSA, BİRLİKTE DEĞİŞTİRMEYE ADAY KADINLAR

Sevda Karaca yazdı: Halkların Demokratik Partisi adaylarının yüzde 38’i kadın. İşte HDP’nin kadın adaylarından portreler... 

ELAZIĞ'DA SEÇİM NABZI

Elazığ'da seçimin nabzı: AKP’den kopuş, MHP’ye tepki var. Ancak her şeye rağmen AKP’nin Elazığ’da ‘birinci’ parti olarak çıkması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Milyonlarca insan otoriter gidişatla uzlaşmayacak

SONRAKİ HABER

Yunanistan ile Makedonya'dan 'tarihi' isim anlaşmasına imza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...