01 Eylül 2012 10:39

CHP'liler Suriye topraklarına girdi!

Suriye sınırında incelemelerde bulunan CHP Hatay İl Örgütü üyelerinden oluşan heyet, Suriye topraklarına girdi. Heyetin sınırı geçmesinin denetimsizliğin kanıtı olduğunu vurgulayan CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, “Sınıra kadar neredeyse duble yol yapılmış. Bu yolu savaştan kaçan mülteciler de savaşanlar da kullanıyor v

CHP'liler Suriye topraklarına girdi!
Paylaş


SINIRDA DENETİM YOK

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve beraberindeki partililer, sınırda incelemelerde bulunurken Suriye topraklarına girdi. Sınırdaki hareketliliği görüntüleyen ve Suriye topraklarında poz vererek durumu belgeleyen CHP’li grup, yolda karşılaştıkları Suriyelilerle de sohbet etti. Mullaoğlu, sınırdan geçişin ne kadar kolay olduğunun bu örnekle kanıtlandığını ifade ederek, "Sınıra kadar neredeyse duble yol yapılmış. Bu yolu savaştan kaçan mülteciler de savaşanlar da kullanıyor ve bir denetim yok. Kötü niyetli birilerinin geçmeyeceğini kim, nasıl garanti edebilir ki?​” dedi ve bu fiili durumu yaratan hükümetten açıklama beklediklerini sözlerine ekledi.

KARAKOL GEÇİŞLERE SES ÇIKARMIYOR

Geçtikleri yolun yaklaşık 50 metre ilerisinde karakol olduğunu ama kimsenin geçişlere ses çıkarmadığını belirten Mullaoğlu, sınırın fiilen delindiğini kaydetti. Suriye topraklarına geçerek sınırdaki denetimsizliğe dikkat çekmek istediklerini belirten Mullaoğlu, “Yolda Suriyeli bir muhalifle karşılaştık, kız kardeşini Türkiye'ye bırakıp yeniden savaşmaya gideceğini söyledi” diye konuştu. (Hatay/ANKA)

FOTOĞRAF: GERÇEK GÜNDEM

ÖNCEKİ HABER

Uyandığında kırmızıydı

SONRAKİ HABER

Ayşe niçin korkmaz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...