01 Eylül 2012 09:51

Eğitimciler Başbakanın açıklamalarına tepkili

EĞİTİM SEN ve T. Eğitim-Sen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin sağlık raporu almasına yönelik açıklamalarını eleştirdi.Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Başbakan Erdoğan’ın yasayı yaparken ‘Pek çok öngörü eksikliğinin’ olduğunu b

Eğitimciler Başbakanın açıklamalarına tepkili
Paylaş

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Başbakan Erdoğan’ın yasayı yaparken ‘Pek çok öngörü eksikliğinin’ olduğunu belirterek, “Kendi alanıyla ilgili olmayan bir konu. Uzmanların raporları ortadayken, bunları anlamama çabasının devlet adamı ciddiyetiyle bağdaşmadığını düşünüyorum. Ailelerin çocuklarını korumaları en doğal hakları ve sorumluluklarıdır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Erdoğan’ın sözlerini yanlış bulduğuna dikkat çekerek, “Başbakanın açıklamasının pedagojiyle uzaktan yakından alakası yok. Kendi görüşü mü, bir uzman grubu raporuna mı dayandırıyor belli değil. Tahmin ediyorum ki, kendi görüşüdür. Kendi çıkardığı kanunu korumaya, kollamaya yönelik, öylesine söylenmiş bir söz olarak değerlendiriyorum” dedi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sardunya, Sardalya ve Bizim Sokak

SONRAKİ HABER

KPSS’den 4+4+4’e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa