13 Haziran 2018 08:42
Son Güncellenme Tarihi: 13 Haziran 2018 15:24

Seçim Günlüğü (13 Haziran 2018)

SAMER Kürt seçmenin yoğun yaşadığı 18 ildeki araştırmasını açıkladı. Yarın Erdoğan'ın muaf olduğu seçim yasakları başlıyor.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

BÖLGEDE ERDOĞAN’A OY VERENLERİN YÜZDE 12.2'Sİ AKP’YE VERMİYOR

Kürt seçmenin yoğun yaşadığı 18 ilde yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıklayan SAMER’e göre, 1 Kasım seçimlerine göre Bölge illerinde HDP oy oranını 4.7 artırırken, AKP ise 2.8 oranında düşüş yaşıyor. HDP seçmenini korurken, AKP’de yüzde 4.5 kararsız seçmen oranı dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş ile Erdoğan başa baş görülürken, olası ikinci tur için Demirtaş’ın kalmaması durumunda İnce’nin ismi ön plana çıkıyor. 

HÜDA KAYA: 81 MİLYONUN BARIŞMASINDAN KORKUYORLAR

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Hüda Kaya, Seçim Özel’de Zeliş Irmak’ın sorularını yanıtladı.

HDP'NİN İSTANBUL MİTİNGİNDE DEMİRTAŞ KONUŞMASI İZLETTİRİLECEK

Selahattin Demirtaş'ın TRT'de yapacağı seçim konuşması, HDP'nin 17 Haziran'daki İstanbul mitinginde, dev ekrandan kalabalığa izlettirilecek.

AKP'Lİ VEKİL VE VEKİL ADAYI, CHP'Lİ GENCİN BOĞAZINI SIKTI

Burdur’da,seçim çalışması sırasında ziyaret amacıyla CHP il binasına giren AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, kendisine hakaret ettiği bahanesiyle tartıştığı CHP’li bir gencin boğazını sıktı. Olayın ardından Vali Hasan Şıldak'ın davet ettiği Özçelik, yeniden parti binasına giderek gençten özür diledi.

HÜDA PAR: ERDOĞAN'IN DESTEKLİYORUZ AMA YANLIŞLARA 'EVET' DEMEYECEĞİZ

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz Bursa'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı verdik fakat bizim bu destekleme kararımız bütün yanlışlara 'Evet' deme anlamını taşımamaktadır" dedi.

'CUMHUR İTTİFAKI'NDA ÇATLAK' İDDİASI

MHP'nin, AKP'nin seçim çalışmaları sırasında Cumhur İttifakı’nı anmayıp sadece AKP'ye oy istemesinden rahatsız olduğu iddia edildi. 

ANKET ŞİRKETLERİNE ELEŞTİRİ: YA PARTİ SÖZCÜSÜ OLSUNLAR YA ARAŞTIRMACI

Bulgu Araştırma'nın Kurucusu Semih Turan, erken seçimi değerlendirdi: Elimde sonuç var’ diyen herkese televizyonlarda yer vermek, aslen izleyicilere yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

AKP LİSTELERİNDE İŞÇİ ADAY YOK, PATRON ÇOK

24 Haziran seçimlerinde 200’e yakın meslekten milletvekili adaylarının içinde en çok adayı 608 kişi ile “iş insanı”, “iş adamı”, “iş kadını”, “müteahhit” ve “özel sektör” şeklinde belirtilen patronlar oluşturuyor. 

AKP'Lİ BİR İŞÇİ, PARTİSİNDEN NASIL VAZGEÇTİ?

EMEP üyesi bir liman işçisi, EMEP'in seçim dönemi için yaptığı 'HDP’ye oy ver, EMEP’te örgütlen” çağrısı çerçevesinde yürüttüğü çalışmadan bir örneği Evrensel okurlarıyla paylaştı. 

ÖNCEKİ HABER

Futbolda 'FETÖ' soruşturması: Belözoğlu'nun evinde sohbete katıldım

SONRAKİ HABER

'Barış toplumuna yürümek için 24 Haziran bir fırsat'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...