Sakarya'da paralarını alamayan inşaat işçileri vincin üzerine çıktı

Sakarya Ferizli'de hastane inşaatında çalışan taşeron işçiler, 1 aydır paralarını alamadıkları için vincin tepesine çıkıp intihar etmek istedi.

12 Haziran 2018 13:36
Paylaş

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde hastane inşaatında çalışan 2 taşeron firma işçisi paralarını alamadıkları için vince çıktı ve intihar girişiminde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucu ikna olan işçiler aşağı indi.

Ferizli Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan yeni ilçe hastanesi inşaatında taşeron firmaya bağlı çalışan 2 işçi, firmadan paralarını alamadıklarını söyleyerek 35 metre yüksekliğindeki vincin üzerine çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine inşaat alanına itfaiye, polis ve 112 Acil ekipleri geldi. İntihar girişiminde bulunan işçiler kendilerini ikna etmeye çalışan arkadaşlarına ve firma görevlilerine "1 aydır paramızı alamıyoruz, bayram geldi hâlâ vermediler" diye bağırarak inmeyi kabul etmedi. Olay yerine gelen Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve firma yetkilileri de işçileri uzun süre ikna etmeye çalıştı. Vincin üzerinde oturan işçiler uzun uğraşlar sonucu ikna edildi.

'PATRON TENEZZÜL EDİP ŞANTİYEYE GELMİYOR'

Aynı şantiyede çalışan ve olayla ilgili konuşan başka bir işçi "Patron sabah bizi arıyor, 'Buradan Ankara'ya gelin, sorunu çözelim' diyor, adam kendisi tenezzül edip şantiyeye gelmiyor. Burada yaklaşık 30 işçi var, adamın şantiyesi duruyor zerre kadar umurunda değil" dedi

(DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AYM’ye göre ‘sapkın’ demek nefret söylemi değil!

SONRAKİ HABER

Meslek lisesi öğrencileri umutsuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...