12 Haziran 2018 08:35
Son Güncellenme Tarihi: 12 Haziran 2018 20:03

Seçim Günlüğü (12 Haziran 2018)- İstihbarat tartışmaları sürüyor

Muğla'da konuşan Muharrem İnce, Erdoğan'a 'Sen bu devletin istihbaratına görev ver de bomba patlatanları yakalasınlar' çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

KILIÇDAROĞLU: ADİL ÖKSÜZ'Ü TAKİP EDEMEYEN İSTİHBARAT, İNCE'Yİ TAKİP EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstihbarattan aldığım bilgi, Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakını HDP'li" sözünü yorumladı. Kılıçdaroğlu, MİT müsteşarına güvenmediğini vurgulayarak "Adil Öksüz'ü takip edemeyen istihbarat Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingini takip ediyor" dedi.

İNCE: İSTİHBARATA GÖREV VER DE BOMBA PATLATANLARI YAKALASINLAR

Muğla'da konuşan Muharrem İnce, Erdoğan'ın kendisi için sarf ettiği "Diyarbakır'da dün miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre, mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP'li" sözlerine yanıt verdi. "Erdoğan bu devletin istihbaratına ne zamandan beri miting alanlarını kontrol ettiriyor" diye soran İnce, "Sen bu devletin istihbaratına görev ver de bomba patlatanları yakalasınlar. Sen kim istihbarat kim? Sen darbeyi eniştenden öğrenen adamsın. MİT'in başındaki adamı değiştir, o sana yalan söylüyor. Meydan AK Partili kardeşlerim vardı. 16 yıl bu devleti nasıl yönetti şaşırıyorum" ifadelerini kullandı.

AKŞENER, TRT’DE KONUŞMA YAPMAYACAK

İYİ Parti TRT'deki propaganda konuşmasını yapacak kişinin Meral Akşener dışında bir isim olması talebinde bulundu. YSK talebi reddedince, Meral Akşener TRT'de konuşmama kararı aldı.

TRT, SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SEÇİM KONUŞMASINI ÇEKTİ

TRT, HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim konuşmasını cezaevi doktorunun odasında çekti.

'BİR OY BÜTÜN SEÇİMİN KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR'

Seçmenleri seçim bölgelerine göndermek için HDP tarafından kurulan İstanbul Hareketli Seçmen Komisyonu Sözcüsü Süleyman Başer, halka çağrıda bulunarak, “Bütün il ve ilçelerde komisyonlarımıza başvursunlar. Unutmayın ki bir oy bile bütün seçimin kaderini değiştirir” dedi.

İNCE: BU BİLGİYİ İSTİHBARAT VERMEYE CESARET EDEMEZ

Eskişehir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için sarf ettiği "Diyarbakır'da dün miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre, mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP'li" sözlerine tepki gösteren Muharrem İnce "İstihbaratı siyasi amaçla kullandığın için darbe girişimini enişteden öğrenmek zorunda kaldın" dedi.

‘AKP’NİN VAATLERİ SÖYLEMDE KALIYOR’

AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesinde CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Çallıca, seçim dönemindeki toplu konut vaatlerinin gerçekleşmediğini belirtti.

ERDOĞAN: ALDIĞIM İSTİHBARATA GÖRE İNCE'NİN MİTİNGİNE KATILANLAR HDP'Lİ

Eskişehir'de konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'ye ilişkin "Bu zat cuntacılar, darbeciler hakkında ne düşünüyor. Diyarbakır'da dün miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre, mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP'li. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca "Bu ülkede herkesin hak ve özgürlüklerinin de refahının da teminatı AK Parti'dir. Bu ülkede 16 yıldır terör örgütleri ve onları destekleyenler dışında hiç kimse incitilmemiştir" iddiasında bulundu.

CHP’DEN MİTİNGE GELENE HAKARET EDEN MÜDÜR YARDIMCISINA SUÇ DUYURUSU

CHP, İstanbul Tuzla Evliya Çelebi Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aydın Şen'in CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Kadıköy mitingine katılanlara hareket içeren tweetine ilişkin suç duyurusunda bulundu, Şen’in görevinden istifa etmesini istedi.

BOZDAĞ: İNCE ÖZÜR DİLEMELİDİR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklamalarıyla CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi yalanladığını iddia ederek, "Sayın İnce dürüst bir siyasetçi gibi davranmalı, çıkıp Türkiye'den özür dilemelidir." dedi.

İNCE: ERDOĞAN MEĞER KEK USTASIYMIŞ

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce partisinin Kayseri mitinginde konuştu. Öne çıkanlar: 

♦ "Erdoğan benim Diyarbakır mitingime 'HDP'liler gitmiş' diyor. Erdoğan, benim mitingimde AK Parti'li kardeşlerim de vardı. Kimseyi ayırmıyorum, dışlamıyorum."

♦ "Madem Türkiye 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü. Sayın Erdoğan diplomanı, yolsuzlukları sormayacağım söz. Seninle istediğin bir TV kanalında sadece ekonomiyi konuşacağız'"

♦ "Gündüz keki bedava yedi de akşam yemeği ne olacak? Meydanlarda ustayım diyor ya, meğer kek ustasıymış. 2018'in ilk çeyreğinde yazde 7.4 büyüdü. Sayın Erdoğan istediğin TV kanalında madem ustasın, ekonomistsin, diplomanı sormayacağım söz. Bir şeyi soracağım. Sadece ekonomi konuşacağız. Kayseri 'den dünyanın oyunu alıyorsun. Gerçi bu sefer alayamayacaksın. Sayın Erdoğan, gel bir TC kanalında ekonomi tartış benimle. Ben sana Sayın Erdoğan diyorum. O bana, bak Muharrem diyor. Ben sana bakamam, devlet sana bakıyor, sen de yakınlarına bakıyorsun. Ben fakir fukaraya bakacağım. "

BULDAN ANTEP'TE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selahattin Demirtaş için ‘idam’ imasına tepki gösteren Buldan, geçmişteki siyasi idamları hatırlatarak, “Şimdi aynı konuyu, aynı anlayışı gündeme getirenler şunu bilsin ki Türkiye halkları idama asla onay vermeyecek” dedi ve ekledi: “Selahattin Demirtaş’ı ya da bir başka Kürdü idam etmek senin boyunu da aşar, çapını da aşar.”

ERDOĞAN: BENİM MİTİNGİM, MUHARREM İNCE'NİN MİTİNGİNDEN DAHA KALABALIKTI

Erdoğan kendisinin Diyarbakır’da yaptığı mitingin, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitinginden daha kalabalık olduğunu iddia ederek, “Sen kalkıp Selo, Selo, Selo, onların bağırması çağırması altında miting yapıyorsun. Geçen Pazar ben Diyarbakır’daydım. Verilen resmi rakam 35 bin. Bugün Bay Muharrem oradaydı, iki soru soracağım; bir mitinge katılanlar CHP’li miydi HDP’li miydi? Benim aldığım bilgiler tamamına yakını HDP’liydi. Ve rakam, söyledikleri 10 bin” ifadelerini kullandı.  

DEMİRTAŞ'TAN SESLİ MESAJ

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, kişisel Twitter hesabından, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın sesli WhatsApp mesajını paylaştı. Demirtaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Herkesin içi rahat olsun. Biz burada çok moralliyiz, sağlıklıyız, kendimize bakıyoruz. Dışarıdan gelen haberlerle daha mutlu oluyoruz, daha da coşuyoruz. Bizim için dışarıdan gelen her sevinçli haber bir moral gıdasıdır. Bizim sağlığımızın yegane garantisi de halkımızdır. Herkesin içi rahat olsun. Herkes sadece seçim çalışmasına kendini katmaya çalışsın.

AKŞENER: BENİ GÜLEN'LE ADAN GÖRÜŞTÜRDÜ

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, kendisini 1997'de Fethullah Gülen ile görüşmesine aracı olan ismin MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan olduğunu söyledi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI BOYUNCA HDP'YE YÖNELİK 57 SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

HDP’nin siyasi partilerin seçim kampanyasına dönük saldırı ve engellemelere dair raporuna göre en yoğun saldırıya maruz kalan HDP oldu. Son bir buçuk aylık dönemde en az 208 HDP’li gözaltına alınırken, en az 57 saldırı gerçekleşti. 

ÖNCEKİ HABER

Bayramda yola çıkacaklara ipuçları

SONRAKİ HABER

'Flormar işçisi kazanırsa tüm kadınlar kazanır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...