06 Nisan 2011 12:07

Öğrenciler de eğitimciler de tepkili

İstanbul’da öğrenciler, YGS sınavında yaşanan şifreleme skandalını, bugün bir kez daha protesto etti. Taksim Tramvay Durağında bir araya gelen yüzlerce öğrenci, sınavın iptalini talep etti. “Biz de şifre istiyoruz”, “Parasız bilimsel anadilde eğitim” sloganlarıyla Galatasaray Lisesine doğru yürüyüşe geçen

Öğrenciler de eğitimciler de tepkili
Paylaş

Galatasaray Lisesi’nde yapılacak olan basın açıklamasını, İstiklal Caddesinde yapmak zorunda kalan öğrenciler, alkış ve ıslıklarla polisi protesto etti. Öğrenciler adına basına açıklama yapan Şişli ÖTK Başkanı İmran Kurt, geçen sene KPSS’de yaşanan kopya skandalının failleri bulunmadan YGS’de yeni bir skandalın daha ortaya çıktığını hatırlattı. “ÖSYM Başkanı sınava güvenilmesi gerektiğini söylüyor. Biz bu yaşananlardan sonra nasıl güvenelim. Bu olayların sorumluları bulunup sınav iptal edilene kadar biz liseliler mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Kurt, tüm sınavların kaldırılmasını istediklerini ifade etti.

EĞİTİMCİLER TEPKİLİ

YGS’de yaşanan şifre skandalına bir tepki de Eğitim Sen üyelerinden geldi.

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, KESK’e bağlı diğer şubeler ile üniversite öğrencileri İstanbul Üniversitesi önünde bir araya geldi.

 “Şifreci bakan istifa” ve “Sınavsız eğitim istiyoruz” sloganlarıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyen eğitimciler adına açıklamayı Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı  Hüseyin Tosun okudu. Tosun henüz KPSS sınavındaki kopyanın sorumluları bulunmamışken başka bir skandalın yaşanmasının vahim ve düşündürücü olduğunu dile getirdi.
Ortaya çıkan şifre skandalının MEB ve ÖSYM’nin haksızlık ve eşitsizlikte gelmiş olduğu noktayı gösterdiğini dile getiren Tosun, “Bazı uygulamaların üniversite adayları arasında ayrımcılık yapmak üzere kurgulanmış olduğu aşikardır” diye konuştu.

Öğrencilerin her türlü sosyal ve ekonomik eşitsizliğe maruz kaldığını, en güvenmesi gereken kurumlardan biri olan

ÖSYM’nin artık tüm güvenilirliğini kaybettiğini söyleyen Tosun, acilen kamuoyunu aydınlatılmasını akıllardaki soru işaretleri giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Tosun, öğrenciler, eğitimciler ve veliler olarak sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

YGS MAHKEMELİK OLDU

KONYA’da lise öğrencisi 18 yaşındaki M.A.O.’nun avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili ’yürütmenin durdurulması ve sınavın iptal edilmesi’ için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hakkında Danıştay’a dava açtı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Diri diri yakanlar cezalandırılsın'

SONRAKİ HABER

Değiştirmek için birleşmeye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...