12 Haziran 2018 00:51

Kadınların özgür olduğu bir Türkiye olsun

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Evrensel'e konuşan kadın öğrenciler, sokakta huzurla yürüyebilecek bir dönüşüm bekliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzel GRACA
İzmir

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ticaret Odası tarafından kurulan bir vakıf üniversitesi.

Üniversitedeki kadın öğrencilerle seçimleri konuştuk. Kadın öğrencilerin gündeminde ekonomik kriz var ancak daha çok konuştukları mevzu gün geçtikçe artan kadın cinayetleri, istismar ve tecavüz olaylarına ilişkin yargıdaki cezasızlık. Görüştüğümüz kadın öğrenciler, sokakta huzurla yürüyebilecek bir dönüşüm bekliyor

‘EZHEL HAPİSTE PEKER GİBİLER DIŞARIDA’

Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Alara Şorman,  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu gençler ile ilgili doğru politikalara sahip olduğunu düşündüğü için Muharrem İnce’ye vereceğini söylüyor.  Şorman, adalete inanmadığını da şöyle örneklendiriyor: “Yaptığı müzik güya uyuşturucuya teşvik ettiği için Ezhel içeride, ama mafya babası olduğu herkesçe bilinen Sedat Peker’ler dışarıda, baba baba yaşıyor. AKP iktidarı boyunca yaşadığım, gördüğüm ise kadına şiddet teşvik ediliyor, cezalandırılmıyor” önceki seçimlerde yaşanan ‘şaibe’nin nedeniyle de adalete güvenmediğini anlatan Şorman, şimdi de seçimi kazanmalarının yolunun ‘Oy çalmak’ olduğunu öne sürüyor.

Yine, Merve adlı öğrenciden de AKP’nin 16 yılını değerlendirmesini istiyoruz. “Açıkçası siyasetle hiç ilgili biri değilim” diyor.

Merve şöyle devam ediyor: 20 yaşımdayım ve düşününce 16 yılım AKP ile geçmiş. Bu süreçte hükümetin gerçekleştirdiği hamlelerle mutlu olduğum bir haber, iyi bir gelişme hatırlamıyorum.

Mervenin yanındaki Aydan sözü alıyor: Öğrenciler cezaevinde, kadınlar öldürülüyor. Akşam dolmuştan inince büyük metal anahtarlıklarla yürümek zorundayım, kendimi güvende böyle hissedebiliyorum, kendimi korumak zorundayım çünkü bana bir şey olsa devlet ‘davetkardı’ diyecek, biliyorum. Kadın cinayetlerine tecavüzcülere verilen cezalar ortada adeta ceza vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar Gün geçtikçe her şeyi almaya çalışıyorlar elimizden. Sokakta huzurla yürümeyi bile aldılar elimizden.

Hazırlık sınıfı öğrencilerinden Sıla’nın yanındayız o da AKP destekçisi değil. Fakat, seçimlerde oy vereceği ideal bir parti de göremediğini söylüyor. 24 Haziran’ın ardından ülkede değişmesini istediğimiz şeyler ne diye sorduğumuzda da “Yasaklanmayan bayramlar istiyorum. Eğitim sistemi değişsin ama her yıl değil, düzen otursun artık. Kadın-erkek eşit haklara sahip olsun” diyor.

ÖNCEKİ HABER

Basın örgütlerinden Evrensel’le dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

AKP Gebze'de para karşılığı oy mu istiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...