01 Eylül 2012 12:20

Polis kurşunuyla ölüm protesto edildi

Ankara Keçiören’de Cem Aygün adlı gencin polis kurşunuyla öldürülmesi, Ankara’daki insan hakları savunucuları tarafından protesto edildi.Cem Aygün’ün polisler tarafından öldürülmesini protesto için Yüksel Caddesi’nde toplanan ailesi, köy dernekleri, siyasi parti, demokratik kitle ve insa

Polis kurşunuyla ölüm protesto edildi
Paylaş

Cem Aygün’ün polisler tarafından öldürülmesini protesto için Yüksel Caddesi’nde toplanan ailesi, köy dernekleri, siyasi parti, demokratik kitle ve insan hakları örgütleri, KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, “Polis Şiddetine Son” yazılı pankart açtılar.

Ayakta durmakta zorluk çeken polis kurşunuyla öldürülen Cem Aygün’ün babası, annesi ve ablaları ağlamaktan şişen gözleri ve kısılan sesleriyle, “Katil polis sen bir tek Cem’i öldürmedin, koca bir aileyi yok ettin. Yüreğimize ateş düşürdün, ocağımızı söndürdün, senin de ocağın sönsün” diye bağırdılar. Oğullarına ağıt yakan aile üyeleri, ellerinde Cem’in fotoğrafıyla Devlete seslenendiler; “Polis diye, Devlet diye, ayrım yapma. En yüksek cezayı ver.” Baba İsmet Aygün, polis katliamına tepki için toplanan kitleye, “Bugün benim, yarın sizin çocuklarınız olabilir, hepiniz bu olaya sahip çıkın, unutturmayın” diye seslendi.

DEVLET VE YARGI, GÜVENLİK GÜÇLERİNİ KORUYOR

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, polisin yine haddini aştığını ve bunun bir sivil vatandaşın ölümüne sebep olduğunu söyledi. Daha önce polis tarafından öldürenleri hatırlatan Çakmak, “Devlet ve yargı, güvenlik güçlerini koruyor ve sınırsızca yetkiler tanıyor” dedi. Emek ve demokrasi güçleri olarak polis tarafından işlenen cinayetlerin sorumluları cezalandırılana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Çakmak, polis cinayetlerini tekrarlanmaması ve işlenen cinayetlerin faillerinin bulunması gerektiğini belirtti.

AİLE: YARGILANMA İSTİYORUZ

Cem Aygün’ün ailesi adına konuşan Celal Atlı da Cem’i öldürenlerin bulunmasını ve yargılanmasını istedi. “Hangi suçu kapatmaya çalışıyorlar? Bir insanı öldürmek, bu ülkede, bu kadar kolay mı? Bu cesareti ve keyfi öldürme yetkisini nereden alıyorsunuz?​” diye soran Atlı, polis kurşunuyla can verenlerin katillerine verilen komik cezaların ve beraat kararlarının, yeni ölümlere yol açtığını söyledi. Katillerin elini, kolunu sallayarak gezdiğini vurgulayan Atlı, kamuoyu, basın, medya, hukukçular ve insan hakları savunucularından destek istedi. Atlı “Gerçek anlamda yargılama istiyoruz” dedi.

CEM AYGÜN’ÜN KARDEŞLERİNE DAYAK

Cem Aygün’ün ablaları bugün babalarıyla Yenimahalle Polis Karakoluna giderek, Cem’i öldüren polisleri görmek istediklerini söylediler. Ailenin iddiasına göre, ablaların katil polisleri görme isteği ve ısrarları nedeniyle polisler tarafından darp edildiler. Dövülerek karakoldan dışarı atıldıklarını belirten Aygün kardeşler, Cem’in ölümünün sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirttiler. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didar Şensoy unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...