11 Haziran 2018 12:46

İzmir'de Genel-İş, tek adama 'tamam' demek için iş bırakacak

İzmir'de 15-16 Haziran Eylemleri'nin yıl dönümü dolayısıyla Genel-İş İzmir Şubeleri yarın yarım gün iş bırakma eylemi yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'de 15-16 Haziran Direnişi’nin 48. yıl dönümü dolayısıyla Genel-İş İzmir şubeleri bugün yarım gün iş bırakacak. Direnişteki Ege Üniversitesi işçilerinin ziyaret edileceği eylemde tek adama rejimine ‘tamam’ çağrısı da yapılacak. 

Yarım günlük iş bırakma eylemi öğleden sonra başlayacak işçiler öğle paydosu ile birlikte 12.30’da Bornova Metro önünde toplanacak. Buradan Ege Üniversitesi Rektörlüğü önüne yapılacak yürüyüş ardından KHK ile işten atılan ve direnişe geçen Genel-İş üyesi işçilerle birlikte eylem yapılacak. Eylemin seçimlerin hemen öncesinde yapılmasından dolayı AKP iktidarına ‘tamam’ deme çağrıları da dile getirilecek.

‘DİRENİŞ ALANINDA OLACAĞIZ’

İş bırakma eylemiyle ilgili Evrensel'e açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu şanlı direnişin yıl dönümünde kadro beklerken güvenlik soruşturmasından dolayı işsiz bırakılan başta Ege Üniversitesi işçileri olmak üzere bütün KHK mağduru işçileri için eylemde olacağız. 15-16 Haziran ruhuna da uygun olarak direniş alanında olacağız. İş cinayetlerinde yaşamını yitiren ve grevleri yasaklanan işçiler olarak memleketin geleceği için 16 yıllık işçi düşmanı AKP’ye de ‘tamam, sıkıldık’ diyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batıkent'te şenlik düzenleyen kadınlar: Değiştireceğiz

SONRAKİ HABER

Almanya'da Sol Parti kongresini yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...