10 Haziran 2018 20:19

Suriye Demokratik Meclisi, Şam'ın müzakere teklifini kabul etti

Suriye Demokratik Güçleri'nin siyasi kanadı Suriye Demokratik Meclisi, Şam'ın müzakere teklifini kabul etti.

Qasioun Haber Ajansı/Wikimedia Commons(CC BY 3.0)

Paylaş

Suriye'de ana gövdesini YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin siyasi kanadı Suriye Demokratik Meclisi, Şam'ın müzakere teklifini kabul etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 31 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Kürtlere karşı askeri seçeneğin masada olduğunu ancak müzakereye de hazır olduklarını söylemişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre Suriye Demokratik Meclisi tarafından yapılan açıklamada "Suriye'de tarafların artık askeri bir yönetimin ve ara bulucu güçler eliyle yapılan pazarlıkların çözüm olmayacağını anladığı" belirtildi.

Açıklamada yeni anayasa çağrısı da yapılarak "Suriye hükümeti görüşme kapılarını açma açıklaması yapınca, biz tereddütsüzce bu yaklaşımı kabul ettik. Yeni bir imkanın sağlanması, Suriye'de akan kanın durdurulması, huzur ortamının sağlanması ve yeniden inşa çalışmalarının başlaması için Suriye hükümetinin Suriye'de taraflar arasında gerçekleşmesi öngörülen görüşmeler hakkındaki açıklamalarını olumlu bulduk.

Halkın tüm temsilcilerinin bir araya gelmesi, tek taraflı, imha siyasetinin son bulması için anlaşma yoluna girilmesinden umutluyuz. Demokratik bir Suriye ve tüm kesimlerin eşitçe temsil edildiği bir anayasanın oluşması için tüm tarafların ortaklaşması gerçekleşmeden Suriye'de çözümün mümkün olmayacağını belirtmek isteriz" denildi.

Ankara, Suriye Demokratik Meclisi'ni oluşturan yapıların en büyüğü olan PYD ve onun askeri kanadı YPG'yi "terörist" olarak kabul ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Okay Yokuşlu Celta Vigo'da' iddiası

SONRAKİ HABER

2002 Kore-Japonya: Sürprizler, şaibeler ve Türkiye’nin yükselişi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...