01 Eylül 2012 07:31

Ayvalık’ta sanat günleri başlıyor

DOKUZ yıl boyunca düzenlenen etkinliklere Levent Kırca, Ali Poyrazoğlu, Selda Bağcan, İdil Biret gibi kültür ve sanat dünyasından isimleri ağırlayan Ayvalık’lılar bu yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin “Harem” ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı bale gösterimlerini  sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.Ayv

Ayvalık’ta sanat günleri başlıyor
Paylaş

DOKUZ yıl boyunca düzenlenen etkinliklere Levent Kırca, Ali Poyrazoğlu, Selda Bağcan, İdil Biret gibi kültür ve sanat dünyasından isimleri ağırlayan Ayvalık’lılar bu yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin “Harem” ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı bale gösterimlerini  sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Ayvalık Belediyesi bu yıl 9’uncu kez düzenlediği Kültür ve Sanat Günlerinin sanatseverleri tam anlamıyla kültürel ve sanatsal etkinliklere doyurmasını beklediklerini söylerken, etkinliklerin bale gösterileri, klasik müzik konser, dinleti ve resitaller, tiyatro gösterimleri ve özgün müzikleriyle tamamen sanatsal bir çizgide seyretmesine özen gösterdiklerinin altını çiziyorlar.
Etkinlikler 1 Eylül Cumartesi günü Ankara Devlet Opera ve Balesinin “Harem” adlı 2 perdelik bale gösterimi ile açılacak. Amfitiyatro’da saat 21.00’de başlayacak oyunun Reji ve Koreografisi Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler’e ait.

ONUR KONUĞU SENNUR SEZER

2 Eylül Pazar günü “Şiir Ayvalık’ta” ve Şairlerin Fotoğraflık Halleri” fotoğraf sergimiz saat 17.00’de Sanat Fabrikası’nda sunuluyor. Aydan Yalçın, Fethi Yıldırım, Gonca Özmen, İ. Mert Başat, Oğuzhan Okay, Pelin Onay, Sina Akyol’un eserlerinin yer aldığı serginin onur konukları Sennur Sezer ve Eray Canberk. Etkinlikler kapsamında yapılan sergilerden biri de Süleyman Saim Tekcan imzası taşıyor. Tekcan’ın sergisi 3 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’den itibaren Fuaye Sanat Galerisi’nde olacak.
Kültür ve Sanat Günlerinin konuklarının biri de Piyanist İdil Biret. Biret 5 Eylül akşamı Alibey Kültür Merkezinde bir konser verecek. Ayvalıklılar 6 Eylülde yapılacak etkinlikleriyle Şair Sabahattin Ali’yi anacaklar. Etkinlikler 9 Eylülde Selda Bağcan konseri ile sona erecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sarp Maden cazseverlerle buluştu

SONRAKİ HABER

Yabancı gazeteciler tutuklu gazetecilerin durumunu tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa