11 Haziran 2018 00:22

Bu neydi şimdi!

Kayseri'den bir kamu emekçisi okullarına il ve ilçe milli eğitimden 'ilginç' ziyareti yazdı. (Fotoğraf: Arşiv)

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kamu emekçisi
Kayseri

Mayıs ayının başında okulumuza ilginç bir ziyaret gerçekleşti. İl ve ilçe milli eğitimden yetkilileri gelmişti okulumuza. Yeni göreve gelen görevliler de vardı ziyaretçiler arasında. Bizlerle tanışmak istemiş, güzel. Hayırlı olsun dedik bizlerde.

Eğitimin kalitesini artırmak istediklerini söyleyen yetkililer, aynı zamanda dertlerimizi de dinlemeye geldiklerini söylediler. Bizler de eksikleri kafamızda tasarlayıp sıranın bize gelmesini bekliyorduk. Ama yetkililer ilginç şeyler söylemeye başladı. Çocukların, gençlerin sayısal dersleri evde öğrenebileceklerini söyleyerek değer eğitimlerini ise okulda öğretmek gerektiğini ifade ettiler. Diğer yetkililer de öğretmenin değerinden, öneminden bahsettiler. “Ülkenin bekasını düşünmek zorundasınız, değerler eğitiminin önemi bu anlamda da önemlidir” dediler. “Bu anlamda da öğrencilerimizi İmam Hatiplere yönlendirmek zorundayız, bu okulların sayısı çok değil, daha da artırmalıyız. Hatta bazı öğretmenler bu okulları önermiyormuş. Çok doğru değil bu davranış” dediler. Birçoğumuz hayretler içinde dinledik. Hatta bizlerin imam hatip okullarını tavsiye etmemizi bile istediler.

Okulun sorunlarından bahsetmek isteyen arkadaşlarımız oluyor. Ama konuşmaları çok da anlamlı bulunmamış olunacak ki yetkililer işlerinin yoğunluğu nedeniyle ayrılmaları gerektiğini söyleyerek okuldan gittiler.

Herkes birbirine baktı. “Bu neydi, neyin ziyaretiydi şimdi” dercesine. Evet, iktidar çevresi olan bu zatlar eğitimin kalitesini nasıl artıracaklar. Biz öğretmenler fizik, matematik, dil, edebiyat öğretmeyecek de sadece değerler eğitimi mi vereceğiz? “Bu neydi şimdi” demekten kendimizi alamıyoruz. “Seçimler öncesi bu neyin havasıydı şimdi?​”

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Demirtaş'ı hedef gösterdi, 'idam' çağrılarını yanıtladı

SONRAKİ HABER

Denizciler, diploma töreninde Bakan İsmet Yılmaz'ı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...