09 Haziran 2018 07:49
Son Güncellenme Tarihi: 09 Haziran 2018 19:47

Seçim Günlüğü (9 Haziran 2018) - İnce: İşsize iş bulma dertleri yok

Muharrem İnce, NTV'ye konuk olarak, seçim vaatlerini açıkladı. İnce, 'Toplumun gülümsemeye, hayal kurmaya ihtiyacı var' dedi.

Fotoğraf: Mehmet Çalık/AA

Paylaş

İNCE: TOPLUMUN GÜLÜMSEMEYE, HAYAL KURMAYA İHTİYACI VAR

NTV'ye konuk olan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'Toplumun huzura, barışa, gülümsemeye ve hayal kurmaya ihtiyacı var' dedi.

İnce, Erdoğan'ın "kıraathane" vaadini de eleştirmeyi sürdürdü: Devlet yönetimi kıraathane açacak, 'kekler bedava' diyor. Atanamamış öğretmenleri, sağlıkçıları atama gibi bir dertleri yok. İşsizlere iş bulmak gibi bir dertleri yok.

AKŞENER: KAHVE AÇACAĞINA GENÇLERE İŞ VER

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Erdoğan’ın ‘millet kıraahathaneleri’ projesine tepki gösterdi. Rize’de konuşan Akşener, şunları söyledi: “Kahve açıyor kahve. Kahve açacağına emeklinin cebine para koy para. Kahveler ikiye ayrılır. Biri emekli, diğeri genç kahvesidir. Kahvelerde emekliler beş saat oturup iki çayı zor içiyor. Kahve açacağına emeklinin cebine para koy canı nerede isterse orada çay içsin. Gençler analarının babalarının karşısında boynunu eğmesin. Gençlere iş ver, kahveden kurtar.”

KILIÇDAROĞLU'DAN KIRAATHANE ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da kanaat önderleri, muhtarlar, turizmciler ve kitle örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘millet kıraathaneleri kuracağız’ açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Kıraathaneler işsizliğin itirafıdır. ‘Ben ülkeyi yönetemiyorum’un itirafıdır. Cumhur İttifakına oy verecek vatandaşlara sesleniyorum: Sen kıraathaneden mi yanasın, fabrikadan mı yanasın?​” dedi.

İNCE, BAŞAK DEMİRTAŞ'I ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, pazartesi günü Diyarbakır’a gidecek. İstasyon Meydanı’nda mitinge katılacak İnce’nin daha sonra HDP'li rakibi Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'ı ziyaret edecek.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ, İSVEÇ BASININA KONUŞTU

İsveç'te yayınlanan günlük gazetelerden Dagens Nyheter, HDP'nin tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile bir röportaj gerçekleştirdi. Avukatı aracılığıyla Dagens Nyheter’in sorularını yanıtlayan Demirtaş “Ben bir tutuklu değilim, politik rehineyim” dedi.

SOYLU DA OHAL'İ SEÇİM SONRASINA BIRAKTI

CNN Türk’te konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, OHAL'e ilişkin; “Seçimden sonra Türkiye oturur konuşur, OHAL olmadan yoluna devam eder." dedi.

KILIÇDAROĞLU'DAN ERDOĞAN'A: A HABER'DE SSK'Yİ KONUŞALIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisi için 'Kuzu kuzu saraya geldi' sözlerine şu yanıtı verdi:  “Ben Türkiye için oraya gittim, Erdoğan için değil. Darbelere karşı olduğum için oraya gittim. Erdoğan kendisi için gittiğimi düşünüyorsa yanılıyor. Orada bana ikram edilen pastayı bile yemedim haram diye" dedi. Kılıçdaroğlu, sık sık kendisini 'SGK'yı batırmakla' suçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da açık bir çağrıda bulundu. CHP lideri, Erdoğan'ı hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber'de Erdoğan'la karşı karşıya gelmek istediğini söyledi.

YSK DE KHK'NİN ARKASINA SIĞINDI

RTÜK üyeleri İsmet Demirdöğen ve İlhan Taşçı’nın, TRT’nin siyasi parti ve adaylara yönelik ayrımcılığına karşı YSK’ye yaptığı başvuruya itiraf niteliğinde yanıt geldi. YSK, “Radyo ve televizyon yayınlarından eşit olarak yararlanılması konusunda düzenlemeler yasalarımızda yer aldığı halde buna aykırı hareketler 687 sayılı KHK 10’uncu maddesinin yürürlüğe girmesiyle müeyyidesiz bırakılmıştır. Müeyyidesiz olan bir durumla ilgili kurulumuzun cezai işlem yapması mümkün değildir” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Alternatifi Erdoğan karşıtlığı üzerinden tarif etmiyorum

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 1 polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...