8 Haziran 2018 15:48

Eğitim Sen, AKP'nin 2017-2018 yılı karnesini verdi

Eğitim Sen üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, AKP’nin 2017-2018 yılına ait karnesini kamuoyu ile paylaştı.

Eğitim Sen, AKP'nin 2017-2018 yılı karnesini verdi

Fotoğraf: Evrensel

Sultanahmet Meydanı’nda bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyüş gerçekleştirerek, AKP’nin 2017-2018 yılına ait karnesini kamuoyu ile paylaştı.

"Milli Eğitim Bakanlığı Karnesi niteliksizsiniz, sınıfta kaldınız" pankartı açan emekçiler Sultanahmet Meydan'ında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyüş gerçekleştirdi. Emekçiler "Eğitime bütçe", "Cinsiyetçi  sisteminize hayır", "Parasız eğitim istiyoruz", "Proje okullarına hayır", "Bilimsel Eğitim istiyoruz", "Çember sistenine hayır", " Tüm okullar niteliklidir. Niteliksiz her yıl sistem değiştirendir", "Size puanımız  sıfır", "Mesleğime dokunma"  dövizleri taşıyarak “Karanlığa teslim olmayacağız”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Laik, bilimsel, parasız, anadilde eğitim”, "AKP'nin memuru olmayacağız", "Okullar öğretmensiz, öğretmenler işsiz", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganları attı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Ata Esen basın açıklaması gerçekleştirdi. "TEOG kaldırılarak yerine yüzbinlerce öğrenciyi mağdur edecek yeni bir ortaöğretime geçiş sistemi getirildi" diyen Esen, "Okullar nitelii ve niteliksiz olarak ayrıştırıldı. Akademik eğitim almak isteyen öğrencilerin okullara erişiminin sağlanmasının koşullarını yaratmamış aksine öğrencilerin imam hatip liseleri ve meslek liselerine yerleşmesi için bir sistem geliştirdi. Ortaöğretime Geçiş Sistemine uygun olarak sınavla yerleşecek öğrencilerk için 2 Haziran 2018 tarihinden yapılan sınav, öğrenciler için tam bir tramva olmuştur. 2014 yılında 652 sayılı KHK'nin 37. maddesine eklenen bir fıkra ile kurulan 'proje okullar' bu yıl  uygulanacak olan yeni ortaöğretime geçiş sistemi ile beraber sınavla öğrenci alacak olan Anadolu  Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin doğrudan Bakanlık Merkez  teşkilatına bağlanması sonucu  doğurdu" dedi. Öğretmenlein sözleşmesi olarak atanması ve atanacak olan öğretmenlerin belirlenmesine devam edildiğini söyleyen Esen, "MEB liyakat yerine mülakat ısrarını sürdürdü. Öğretmenlerin Programları değiştirildi. 2017-2018 Öğretim Yılında çok sayıda dersin programı yeni bir içerimler uygulamaya başlandı. Öğretmenlere dönuk performans değeelnedirme sisteminin taslak yönetmeliği yayınlandı. Dini vakıf ve derneklerler protokollere devam edildi. Üniversiteye geçiş sistemi değiştirildi" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

19 Temmuz 2025 03:00

Aidiyet maskesi altında yeni nesil çalışan denetimi | ‘Bana yemek ısmarlama, yemek hakkımı ver!’

Beyaz yakalılar sosyal medyada “eğlenceli iş yeri” paylaşımları yaparken, şirketler patron-çalışan hiyerarşisini silikleştiren bir “aile” diliyle kurumsal bağlılık inşa etmeye çalışıyor.

Aidiyet maskesi altında yeni nesil çalışan denetimi | ‘Bana yemek ısmarlama, yemek hakkımı ver!’

E-Adam adlı TikTok hesabından ekran görüntüsü alınmıştır.

Şeyma Akcan
[email protected]


İçerik yükleniyor...

19 Temmuz 2025 04:44

Üç kuruşluk ücret, tatilde de sanayi

Çocuk yaşta işçilik, üç kuruşluk ücret… Tatil mi? Patron ‘işler yoğun’ diyerek MESEM’li Arda’yı yaz boyu haftanın 6 günü çalıştırıyor. Oysa Arda "Aslında bir genç yazın gençliğini yaşamalı" diyor.

Üç kuruşluk ücret, tatilde de sanayi

Fotoğraf: Evrensel

19 Temmuz 2025 04:40

Ödenmeyen mesai, mobbing, düşük ücret: Mücadelenin ‘deadline’ı geldi de geçiyor

Bir işçi hayatından farklı bir hayatın hayali bize aile, okul gibi birçok araçla empoze edildi. Ancak koşullarımız; bize beyaz yakaların işçi sınıfının bir parçası olduğunu daha fazla hatırlatıyor.

Ödenmeyen mesai, mobbing, düşük ücret: Mücadelenin ‘deadline’ı geldi de geçiyor

Fotoğraf: Envato

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)
19 Temmuz 2025 07:45

2025-YKS sonuçları açıklandı: Doğru yanıt ortamaları yine düşük

2025 YKS sonuçları eğitimdeki vahim tabloyu ortaya koydu. Öğrencilerinin doğru yanıt ortalamaları yine düşük. TYT’de matematikte 6,64, fen bilimlerinde 4,6 doğru AYT matematikte 6,8, biyolojide 2,5

2025-YKS sonuçları açıklandı: Doğru yanıt ortamaları yine düşük

Fotoğraf: Evrensel

İçerik yükleniyor...

(AA)
19 Temmuz 2025 04:45

Ücretini saklamanın dayanılmaz ağırlığı

Bir süredir staj yaptığım şirkette mezun olunca ne kadar ücret alacağımı anlamak için bir iş arkadaşıma maaşını sordum, 'söyleyemem' dedi. Teklif geldiğinde gördüğüm ücretle hayal kırıklığına uğradım.

Ücretini saklamanın dayanılmaz ağırlığı

Fotoğraf: Pixabay

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)

Evrensel'i Takip Et